There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics


» Fight baby, fight! - Shiva & Ares
by Ares Yesterday at 6:36 pm
Statisztika
Music

Share | 
 

 Arthur Curry - Aquaman

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar


Join date :
2018. Jun. 06.
Tartózkodási hely :
Atlantis
Hozzászólások száma :
2

TémanyitásTárgy: Arthur Curry - Aquaman   Szer. Jún. 06, 2018 9:52 pm

Arthur Curry
becenév/álnév
Aquaman

kor
38

látszólagos kor
Erős harmincas

csoport/faj
Hero

beállítottság


play by
Josh Holloway

foglalkozás
Atlantisz királya, Hős
Kinézet
185cm magas, izmos testalkatú. Amolyan kék szemű, szőke herceg alkat. A ruhatára változó: a víz mélyén általában nagyon egyszerű, az atlantiszi divatot követi, míg a felszínen helyzettől függ. Ha az Igazság Ligája tagjaként tevékenykedik, akkor pikkelymintás ruhát visel, míg civilként jobban kedveli az egyszerű ruhákat, a farmert, pólót és a tornacipőt. Mivel ő Atlantisz törvényes ura, birtokában van Neptun szigonya, ami lényegében a fő fegyverének számít.

Képesség leírása:
Atlantiszi Hibrid Élettan: Képes a vízben lélegezni, elviseli a mélység nyomását. Mivel félig ember, éppen ezért ő sokkal tovább képes a felszínen maradni, mint a legtöbb atlantiszi.
Emberfeletti Állóképesség: Eléggé szívós ahhoz, hogy kisebb sérülésekkel megússza a kisebb lőfegyverek okozta sérüléseket, a legtöbb állat könnyen beletörheti a fogát, ha megharapja. Ráadásul ennek köszönheti, hogy képes elviselni a tengerek, óceánok mélyén lévő nyomást. Illetve azt is meg kell még jegyezni, hogy nehezebben fárad el, mint az átlagos emberek.
Emberfeletti Érzékek: Sokkal jobbak az érzékei az emberekénél.
Eberfeletti Reflex: A reflexei sokkal jobbak az emberekénél.
Emberfeletti Gyorsaság: Szárazon és vízben is sokkal gyorsabb, mint az emberek.
Emberfeletti Erő: Származásának köszönhetően képes hatalmas súlyokat megemelni, mint például hajókat kiemelni, amikor lehúzza őket egy nagyobb hullám. Képes egyetlen ütésével az olyan ellenfeleket is méterekre repíteni, mint amilyen Superman vagy Wonder Woman. Képes nagyon nagy távolságokat megtenni egyetlen ugrásával, illetve képes úgy kiugrani a vízből, mintha egy torpedó lenne.
Tengeri Telepátia: A hiedelmekkel ellentétben nem képes a vízi élőlényekkel beszélni, viszont képes a gondolatait kivetíteni az agyukba, melynek köszönhetően képes például a különböző halak segítségét kérni. Viszont az élőlény méretétől is függ, hogy mennyire képes irányítani. A nagyobb méretű élőlények irányításától akár még kómába is eshet.
Mágia: Neptun Szigonyát forgatva képes a szigony varázserejét használni. Erre valószínűleg a királyi vérének köszönhetően képes. A szigonnyal képes mágikus robbanásokat, védő erőtereket, vagy nyers mágikus energia löketeket létrehozni, Ezen kívül akár még a vizeket is irányíthatja.

Egyéb: Jártas a kézitusában, úszásban, kard és szigony használatban, halászatban, járművek vezetésében, illetve az emberek irányításában.

Gyengeség:
Dehidratálás: Sokkal könnyebben, gyorsabban kiszárad, mint az emberek.


Jellem
Fiatal korában meglehetősen szociális beállítottságú volt, számos baráttal. Az apja halálát követően viszont kissé magába zuhant és eléggé antiszociálissá vált. Úgy érezte, nem tartozik bele a világba, melyben él, meggyűlölte az embereket.
Majd jött a nagy változás az életében. A féltestvére, Orm emberei rátámadtak és megpróbálták megölni. Ekkor találkozott először Merával, illetve az Igazság Ligájával. Ezt követően teljesen felfordult az élete, ami kihatással volt a jellemére is. Most már azon fáradozik, hogy az emberek és az atlantisziak ne legyenek ellenségesek egymással. Mivel félig mindkét világhoz tartozik, ő a legjobb erre a feladatra.
Egyedül a szerelmének, Merának hajlandó megnyílni, mások előtt nem. Általában szerény, csendes, befelé forduló ember, de amikor kiprovokálják, őrjöng dühében.

Történet
Tom Curry és Atlanna gyermekeként látott napvilágot. Az apja Amnesty Bay-ben élt egy világítótoronyban, ami egyben a munkahelye is volt. Arthur itt nőtt fel, itt töltötte gyermekkorát. Évekig úgy cseperedett, mint minden rendes ember, majd hamarosan jöttek a változások. Kezdetben csak annyit vettek észre rajta, hogy az átlagnál kicsit erősebb, illetve gyorsabb. Azonban ahogy teltek az évek, jöttek az újabb furcsaságok. A kicsi Arthur-nak feltűnt, hogy megérti a halakat és képes velük beszélni. Kezdetben félt ettől az adottságától, de később hozzászokott, majd a halak és más vízi élőlények lettek a legjobb barátai.
Eleinte nem volt vele baj, de ahogy egyre idősebb lett, úgy lett egyre zárkózottabb. A hasonló korúak különcnek és furának tartották, egyre jobban eltávolodtak tőle, míg végül lényegében kívülálló lett a fiúból. Viszont ez csak minimálisan szegte kedvét a fiatal Arthur-nak, hisz ott volt neki a világítótorony, a vízpart és a halak. Egyre több időt töltött a vízben, így egy újabb képességét fedezte fel: képes a víz alatt is lélegezni. Ekkor már eléggé benőtt a feje lágya, így a képesség egyáltalán nem rémisztette meg, sőt, nagyon is élvezte. A szülei persze nem nézték jó szemmel, hogy a gyermekük sokkal több időt tölt vízben, mint szárazföldön.
Majd Atlanna váratlanul meghalt. Nem tudták, hogy mi a baja, váratlanul tört rá egy ismeretlen betegség. A halálos ágyán azonban még elárulta Arthur-nak, ki is ő valójában. Ekkor derült fény arra, hogy Atlanna valójában atlantiszi királynő, így a gyermeke is félig atlantiszi. Mivel Arthur nem igazán ragaszkodott a szárazföldi élethez, így az anyja elárulta neki, hol találja meg a népét. Végezetül megkérte a fiát, hogy keresse meg Atlantiszt.
Így hagyta el Arthur a szárazföldet és kereste fel népét. Azonban Atlantisz népe nem igazán fogadta tárt karokkal. Mivel egy elszigetelt, zárkózott népről van szó, eléggé távolságtartóak voltak vele az atlantisziak. Atlantisz ura sem volt túl kíméletes. Sokáig meg sem nézte ki az a jövevény, akiről a szóbeszédek szóltak. Arthur amúgy is eléggé antiszociális volt, de az, hogy az atlantisziak nem fogadták el, rontott a viselkedésén. Azonban találkozott egy vele hasonló korú nővel, aki érdeklődött iránta. Mera volt az első, aki nem kívülállóként kezelte. Ezt követően az idejük jelentős részét együtt töltötték.
Végül Mera volt az, aki elintézte, hogy Atlantisz ura találkozzon vele. Amikor az uralkodó meglátta, azonnal felismerte, hogy valóban Atlanna gyermeke. Talán éppen ezért döntött úgy, hogy Arthur Curry-t hivatalosan is atlantiszi polgárrá nyilvánította. Így kapta meg az Orin nevet. Ezután kiképezték, illetve megtanították a képességei használatára. Az élete viszont még mindig nem volt igazán vidám. Atlantiszban sem találta a helyét. Mera mellett mindig jól érezte magát, a nép azonban továbbra is kívülállóként kezelte.
Majd Atlantisz ura meghalt. Mivel Arthur-Orin az anyjának köszönhetően a királyi vérvonalba tartozott, ő lett Atlantisz új ura. Persze ez alaposan megosztja a népet: sokan vannak, akik nem örülnek annak, hogy egy kívülálló ül a trónon, ráadásul az új uralkodó tárgyalásokat kezdeményezett a felszínen élőkkel.
Arthur Curry jelenleg Atlantisz Ura, illetve mondhatni egy nagykövet, aki az atlantisziakat és a felszínen élő embereket próbálja közelebb hozni egymáshoz.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Arthur Curry - Aquaman
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Karakteralkotás :: Félkész előtörténetek-
Ugrás: