There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Most történik
∇ 2019.01.04 - Jump City: Robotméhek támadták meg a belvárost. 3000 ember fertőzött, egy harmada már halott vagy haldoklik. Kijárási tilalmat rendeltek el.
∇ 2019.01.05 - Gotham City: A termőföld öntözővizét megfertőzték. Magas koncentrációjú idegméreg vegyült a vízbe. Batman minden erejével azon van, hogy reggel ne induljon be az automatikus öntözés.
∇ 2019.04.30 - Central City: A Testvériség eltakarító törekvései kudarcba fulladtak. Mind az Időtlen Szépség, mind a Vér Hordozója túlélte a gyilkossági kísérletet, azonban a város fizette meg ennek az árát. A nyomornegyed fele összeroppant a reá dőlő épülettől. Még zajlik a kutatás túlélők, illetve holtak után. Felújításról még csak nem is beszélnek.
∇ 2019.05.01 - Jump City: Valaki csúnyán elbánt a várossal. Méhek tucatjai gyilkoltak a belvárosban, felelőst még nem találtak minderre. Az érintett részt karanténba zárták, néhányan fogtak el robotméhet, mely segítség lehet egy ellenszerre, mielőtt majdnem 4 ezer ember pusztul el. Az idő most nagyon nem barát. UPDATE: Cyborg elbukott, a gyilkos méhek több száz ember halálát okozták, ellenszer még sehol, egy-két embernek talán sikerült elfogni egy-egy példányt. A városban hírzárlat van, a kórházak és a hullaház is tömve van.
∇ 2019.09.13 - Gotham City: Deathstroke megbízást kapott Ivy likvidálására s bár teljesen eliminálni nem tudta, de kellően sikerült megzavarnia a növénynőt ahhoz, hogy menekülnie kelljen. Ivy otthona porig égett, benne rakás zsoldos holttesttel készül a jövő termőföldjének amit azonban a Zöld anyja most nem tud figyelemmel kísérni. Slade nyomására egy ideig kénytelen Jump Cityben meghúzni magát, de ez nem jelenti azt, hogy világmegváltó terveit feladná... (játék kronológiailag ez után következik Jump city elesése a robotméhek által)

Chatbox
Oldalunk
Latest topics

» Ruins of Greatness - Aquaman & Tor
Világleírás Emptyby Tor-Ax Yesterday at 8:10 pm

» I like chaos
Világleírás Emptyby Amor Yesterday at 3:36 pm

» Nidhogg
Világleírás Emptyby Natalie Kriess Kedd Okt. 15, 2019 4:03 pm

» Dinah Firkái
Világleírás Emptyby Dinah Laurel Lance Vas. Okt. 13, 2019 10:53 am

» Dark reflection - Supergirl & Superboy
Világleírás Emptyby Conner Kent Szomb. Okt. 12, 2019 6:05 pm

» Song of our lives - Taemi
Világleírás Emptyby Satomi Kubo Szomb. Okt. 12, 2019 11:58 am
Statisztika
Hatalmi Harcok
Gotham

Slade
Villian
Metropolis

Név
Titulus
Central City

Faye
Hero
Star City

Név
Titulus
Jump City

Ivy
Villian
Atlantis

Név
Titulus
Top posting users this month
Natalie Kriess
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Amor
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
John Constantine
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Clark Kent
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Hekaté
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Miyagi Yazuhiro
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Kara Danvers
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Dinah Laurel Lance
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Tinder Baara
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Seheroth
Világleírás Poster15Világleírás Poster13Világleírás Poster18 
Music

Share
 

 Világleírás

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Alkotó

Admin
Alkotó


Join date :
2017. Aug. 22.
Hozzászólások száma :
100

Világleírás Empty
TémanyitásTárgy: Világleírás   Világleírás EmptySzomb. Okt. 14, 2017 7:22 pmVilágleírás
Világunk igen terjedelmes és sokrétű kronológiával rendelkezik, rengeteg univerzum burjánzik benne, így a történelem egyik legátfogóbb világa ez. Nem bontottuk szét ezeket az univerzumokat, hanem egyetlen egybe sűrítettük össze a szálakat.
A 21. században járunk, napjaink világa tárul szemünk elé. Látszatra átlagos, kinek sötét, kinek világos.

Történetünket talán indítsuk az első, kontinenseket megmozgató eseménytől.

Az első világháború, amelyet a nagy háborúnak neveztek, 1914 és 1918 között elsősorban Európában zajló globális katonai konfliktus volt. Több mint kilencmillió katona és civil halt meg abban a négy évben. A konfliktus döntő hatással volt a 20. század történetére, példátlan mészárlása a történelemkönyvek szerves részét képezik. Persze miután némiképp kozmetikázták az események sorozatát, hiszen a jövőbeni Führer meglátogatta Anton Arcane-t, miközben halottkeltő kísérleteibe temetkezett; Steve Savage lövész páratlan tudásával kiérdemelte a Balloon Buster becenevet; a Somme-i csata túlélője, Bill Constantine a vámpír király eledeléül végezte be; a démon Etrigan pedig tiszteletét tette a harmadik Ypres-i csatában, vérgőzös játszadozása után pedig manipulálta Jason Blood emlékeit az incidensről, sőt az évszázadokon átívelő démoni tetteit is kicsit megszépítette. Még Booster Gold is tett egy kitérőt ide a jövőből, mikor időutazással visszatért az ellenséges vonalak mögé, hogy megmentsen egy amerikai katonát. Szerencsétlenségére, épp legjobb barátja jövőbeni gyilkosának elődjét sikerült épségben kivinni a halálzónából.

(Ez csak egy sűrű összefoglaló, nem lényeges többet tudni róla, kivéve ha a karakterednek köze van hozzá, ebben az esetben itt az angol link, ahonnan fordítottam, és onnan a csatolmányok útján feltérképezheted az egészet, vagy ami téged illet belőle.)

Ez csak a nyitánya volt valami sokkal borzalmasabbnak, ami évekkel később ért a tetőpontjához. No de ne szaladjunk ennyire előre. A nyilvánosság nem tud sokkal többet az egészről azon kívül, hogy sok élet veszett kárba az értelmetlen csatározások közepette. Arról viszont már igen kevesen tudnak, hogy miféle üzelmek folytak a háttérben. A háború kirobbanásának következtében a hatalmak felfigyeltek a nem emberi "lényekre", meták, vér- és legendás lények kerültek a kormány markába, de nem csak ők. Mindenkire vadásztak, aki nem volt átlagos ember. Kínokkal teli, fájdalmas évek kezdődtek ezen szerzetek számára, hiszen a tökéletes katona címszóval kísérletezni kezdtek rajtuk, igába akarták őket hajtani, parancskövető bábnak nevelni, majd sokszorosítani, hogy emberek helyett küldhessék a mészárszékbe. Azonban ez nem ment olyan könnyen, mint ahogy azt hitték elsőre. Páran megszöktek, az első vadászati hullám következtében sokan bujdokoltak, így nehéz volt utánpótlást keríteni. Évekig húzódott a project, és ezen a háború után beütött gazdasági világválság sem segített.

Ők már sejtették azt, amit egy átlag ember még nem sejthetett. Küszöbön az újabb világégés, mely pusztítóbb lesz, mint az elődje. A válság nem szüntette meg a kísérleteket, csak lelassította a folyamatot, de az is elérkezik egyszer, ami sokat késik. A második világháború egy masszív hatéves mészárlást eredményezett, és még utána évekig nyögte a világ a hozományát.
A Führer nem érte be a puszta próbálkozással, a világot akart, mindannyiunk világát. Nem hagyta annyiban s minden követ megmozgatott, hogy a kezébe vehesse a legendás Végzet Lándzsáját, mellyel irányíthatja a természetfeletti erővel rendelkezők elméjét.  Egyesek csak szóbeszédnek vélték és egészen addig nem is hittek a lándzsa hatalmában, míg nem tapasztalták meg a saját bőrükön a szent ereklye erejét. Azét, mely Krisztus húsába vájva nyerte el évszázadokon át tartó hatalmát. Egy amerikai hírszerző tudomást szerzett a németek titkos fegyveréről, így Roosevelt elnök bár a kongresszus nyomása miatt nem vonhatta be az Egyesült Államokat a kirobbant háborúba, de helyette létrehozta az Amerikai Igazságügyi Társaságot, hogy segíthessen a károsultaknak, illetve hogy csökkentse a veszteségeket a hősök segítségével. Persze az őrület megállításához még ez sem volt elég, 1941. december 7.-én olyasmi történt, amire sem a Társaság tagjai, sem az elnök maga sem számított. Pearl Harbor a földdel lett egyenlő.

Az elnök ezen a ponton döntött úgy, hogy Amerika is beszáll a viaskodásba, csatasorba hívta az összes természetfeletti embert, hogy szabotálják a Pearl Harborhöz hasonlatos támadásokat. Szigorúan az otthoni környezetben, hiszen nem kockáztathatta meg, hogy a Lándzsa befolyása alá kerüljenek ezek a hősök. Sokféle néven alakultak ekkoriban csoportosulások, de egy közös volt mindben, megmenteni a világot. Ez a mészárlás ki tudja meddig folytatódott volna még, ha egy ismeretlen katona nem tér el a bevetésétől és teszi el láb alól az addigra már kancellárrá nevezett Hitlert. A katona eredeti feladata az volt, hogy megállítsa a Nosferatu néven emlegetett vámpíri octopus szuperfegyvereket. Ő azonban kihasználva az alkalmat, hogy jókor volt jó helyen, megölte a Führert és öngyilkosságnak beállítva véget vetett a háborúnak még a berlini csata alatt. Berlin összeomlott a vezetője nélkül, egyhamar az ellenállás megtört és elfoglalták a világuralomra törő nemzet szívét.

A világ átmenetileg megmenekült, de sosem lehet tudni, épp kinek milyen nagyravágyó tervei vannak a bolygóval, legyen az itteni, vagy az űrből érkező egyén. A talpra állás nehéz volt, de a nemzetek végül felülkerekedtek az őket ért sérelmeken és sebeken. Az egyesületek létrejöttek és átalakultak, a segíteni akarás és az Amerikai Igazságügyi Társaság hagyatéka lett egyúttal a máig méltán híres és megbecsült része a világnak, az Igazság Ligája.

Azóta csak kisebb csatákat vívtak a hősök idegen megszállókkal szemben, nem volt mind fényes győzelem, de a Föld eddig mindig megmenekült a totális rombolástól és újragyarmatosítástól. A Végzet Lándzsája a megszálláskor nyom nélkül eltűnt, azóta se látta senki és nem tudnak a hollétéről vagy állapotáról.

Napjainknál járunk, az utca embere egyszerű, a hősök léte immáron társadalmilag elfogadott, legalábbis... általában. Renitensek mindig is voltak és mindig is lesznek, ahogy nagyravágyók és velejéig romlott szerzetek is. Mindkét térfél nyitott... kinek sötét, kinek világos.
Vissza az elejére Go down
 
Világleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Bevezető :: Alapok-
Ugrás: