There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics

» Elementals
by Alkotó Kedd Nov. 28, 2017 9:03 pm

» Hírek, újdonságok
by Alkotó Hétf. Nov. 13, 2017 2:33 pm

» Játékostárs kereső
by Alkotó Szomb. Okt. 14, 2017 11:56 pm

» Aranyköpések
by Alkotó Szomb. Okt. 14, 2017 11:56 pm

» Helyszín kérése
by Alkotó Szomb. Okt. 14, 2017 11:55 pm

» Archiválás kérése
by Alkotó Szomb. Okt. 14, 2017 11:54 pm
Statisztika
Top posting users this month
Alkotó
 
Sandra Wu-San
 
Music

Share | 
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Admin
avatar


Join date :
2017. Aug. 22.
Hozzászólások száma :
50

TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szomb. Okt. 14, 2017 7:23 pmRules
Először is engedd meg, hogy üdvözöljelek a DC hatalmas univerzumában!
Kérlek, mielőtt regisztrálnál, olvasd el az alábbi szabályzatot annak érdekében, hogy gördülékeny, kölcsönös játékmenetre számíthassunk Tőled. Nem újdonság, mindenhol találkozhatsz ilyesmivel, és mi sem kérünk tőled többet. Szabályzat nem ismerete nem mentesít az esetleges büntetés alól, rosszalkodás esetén.


Regisztráció, első lépések:

- A legfontosabb talán azt kiemelni, hogy érdemes valós e-mail címmel regisztrálnod, hogy mind a magad, mind pedig a mi munkánk megkönnyebbítésére. Illetve hát erre a címre fognak menni az értesítők mindenről, ami az oldalon történik. [Ha szabad megjegyeznem, többször is volt gond a freemail domain-ről érkező címekkel, így ne ijedj meg, ha érvénytelennek titulálja a fórum. ]

- Az első valós lépés a karaktered neve. Az elsődleges forma a kereszt+vezetéknév kombinációja, a fantázia határtalan tárolójából. Törekedj a saját karakter esetében az egyediségre, és arra, hogy más művekből [minden ami nem DC] mellőzük a szereplők neveinek felvételét, illetve valós, létező személy neveit (pl. a play by alany) sem használhatjátok.  Ha olyan a karaktered (képregényes vonalról hozod) akkor megengedhetjük a puszta keresztnevet. Képregényes, vagyis canon karakter esetében értelemszerűen az alany polgári nevét kell használni amennyiben van és fontos az illetőenk az inkognitó. (Tehát nem Flash és Green Arrow lesz a név, hanem Barry Allen és Oliver Queen, etc.) A gonosztevőknél használható a nicknév, amennyiben az felel meg a személyiségnek jobban, vagy a karakter eleve elutasítja a polgári nevét. A regisztráció alatt megadott felhasználónév egyben a karakteretek neve is lesz, így a „csinibaba282” nem elfogadott név, az ilyeneket kérdés nélkül töröljük is.

- Amennyiben megvagy, érdemes a Világleírás, a Csoportleírások és egyéb foglalók, listák átböngészését, az esetleg félreértések és a gördülékenyebb karakteralkotás érdekében. Ez nem kényszer, de hidd el, minden másabb lesz, illetve canon karaktereknek nélkülözhetetlen az információ, ami ott lehet.

- Ha egy canon-al, vagy csak épp avatarral regisztrálnak nem az számít, hogy ki regelt előbb. Erről az első elkészülő ET dönt, de mivel a fair play hívei vagyunk, az első elkészült ET után 48 óra áll rendelkezésre a további karakter(ek)nek az elkészülésre. De erről bővebben odalent.

- Amennyiben névváltást kérnél, vagy elakadtál, nyugodtan keresd a STAFF tagok bármelyikét, és átírja neked.

Előtörténet, foglalások:

- Az előtörténet megírására két hét áll a rendelkezésetekre alapesetben. Persze ha összecsap a tenger a fejetek felett és jelzitek, ha még időt kértek, akkor a kívánt mértékben kitoljuk a határidőt annak a karakternek. Ez maximum egy hét összesen, olyat nem játszunk, hogy egy vagy akár több hónapig ír valaki egyetlen előtörténetet.

- A minimum számokat kérjük betartani, hiszen ez az első munkátok itt, így mutatkoztok be, és sokkal könnyedebb a játékostársnak egy kerek vagy épp eleget sejtető történet.

- A megadott kódot használjátok, és ne nagyon variáljátok. Ha valaki segítségre szorul, elakad, nem tudja miért esik szét, nyugodtan jelezze, nem harapunk.

- Amennyiben egy egyszer megírt előtörténet archívumba kerül, de mégis visszatérnél vele, írj egy adminnak és visszaadja neked. Ha időközben a karakter ismét elkelt, akkor értelemszerűen nincs visszaút.

- Nincs előfoglalás, rezerválás, halmozás. Amennyiben egy admin elfogadta a lapod, úgy kezdhetsz bárminemű foglalásba. Kivétel ezek alól az előre megírt, és az oldal Canon szekciójában található karakterek play by arcai, és/vagy képességei. A keresett karakterek arcai egy külön listában találhatóak.

Multikarakterek:

Sokat gondolkoztunk a dolgon, hogy a káposzta is megmaradjon, meg a kecske is jóllakjon, hiszen nem szeretnénk azt a felállást, hogy 4862 karakter legyen az oldalon, mindössze ezer hozzászólással. Azonban azt is tudjuk, hogy van élet a játékon kívül és nem feltétlen lehetne betartani a reagszámokat, ha ahhoz kötnénk. Mindent összevetve úgy döntöttünk, hogy az aktívan eltöltött játékidőhöz kötjük a multikarakterek behozását. Magyarán ha jelen vagy az oldal életében, születnek tőled minőségi reagok, és nem megy a multizás az előző karakter(ek) rovására, akkor engedjük. Viszont azt szigorúan fogjuk nézni, hogy mely karakterek kerülnek hanyagolásra a multizás miatt és ha úgy látjuk jónak, vissza is vesszük azt (értelemszerűen canon karakterekről beszélünk).

Profil, hozzászólások, játéktér:

- Amennyiben elfogadásra kerültél, foglalásaid a helyükön, kérjük a profil alapadatait kitölteni. Ez ismét csak segítség a játékostársaidnak.

- Fontos kiemelni, hogy a karaktered play by alanyának mindenképpen élő, létező személynek kell lennie. Sajnos rajzolt, animés, vagy épp digitálisan festett képeket nem áll módunkban elfogadni. Hozzászólásban, reagban vagy a profilnál megadott képhelyre tehettek képregényes képeket, de az avatarképnek élőszemélynek kell lennie. Bármennyire is szerettünk volna (szigorúan) képregényes képekkel operálni, a saját karakterek és koncepciók miatt ezt mellőznünk kell. Továbbá kérlek titeket, hogy a felismerhetetlenségig effektelt képeket is hanyagoljátok.

- Irány a játéktér! Nem kérünk novellákat, de a realitás határát figyeljük. Egy Real Time jellegű játék persze rövidebb, és pörgősebb, így nincs konkrét szószám amit figyelnetek kell, de ha a partnered egy kerek 600 szavas írással ajándékozd meg, ne 100 szavas válasszal felelj rá.
A magyar helyesírás szabályait, és szépségeit őrizzük, és bár senkit nem fogunk kidobni ha nem vagy tökéletes, az írásod legyen érhető és tiszta. Az E/1 – E/3 kérdés nem akadály, de ne váltogasd egy játékon belül, ahogy az igeidőt sem, hisz könnyen zavaró lehet.

- Az, hogy mennyi játékod van, a te dolgod, de arra ügyelj, hogy bírd erővel és ésszel. Ne várakoztasd sokat a másikat, miközben a harmadiknak mindig írsz, senkinek sem fog jól esni a végén.

- A játéktéren némileg előre megírt helyszínek állnak rendelkezésedre. A főbb csomópontokat emeltük ki külön topikba, ezeken kívül egy-egy összefoglaló néven futó (belváros,külváros) topikba lehet kijátszani az ezeken kívül felmerült helyszíneket, mint kávézó, sikátor, bank, etc.  Ezeknek helyszínnevet, de fantázia nevet is adhattok, viszont mindenképpen szerepelnie kell a végén a résztvevők neveinek. Például: Felkavaró múlt – Mary & Blaise vagy Central City Bank - Jack & Jill.
Fontos!! Ha a játéknak vége, jelezd az erre létrehozott topikban, ekkor a játék archívumba kerül, hogy átláthatóbb legyen a helyszín az aktív játékoknak.

- Oldalunkon bokorugró működik. Ez annyit tesz, hogy az első játékoddal át kell ugrani egy képzeletbeli bokrot, mintegy felvételiként. Régebben az örökzöld frpg oldalakon is így lehetett csak klánba/ céhbe jutni. Mivel az adminoknak megterhelő lenne mindenkivel lejátszani az első kört, ezért bárki, akivel az első játékodat játszod, az maga a bokorugró. Ezen játékot figyelni fogjuk, olvasni és ha kell, beleszólunk. Legalább 5 körnek kell lezajlani, hogy értékelhető mintát kapjunk, tehát 5 reag tőled, 5 a társadtól, akinek szintén lehet ez a játék az első. Látni szeretnénk benne, hogy mit teszel a helyzeteddel, ha képességekkel rendelkezel és a játék során nem kerülnek elő, akkor előidézünk egy olyan szituációt, melyben használni kell. Elsődleges célunk kiszűrni a lehető legjobban a VP-zést, vagyis a Vérpistikéket, akiket nem lehet eltalálni, megsebesíteni, mert mindig jobb, mindig így, mindig úgy. Ezen felül a karakterhűséget is figyeljük, tehát ha Superman hirtelen ok nélkül embert öl, akkor bizony közbelépünk. A bokorugrónak akkor van vége, ha kapod az üzit róla, ha pedig szükséges, akkor tanácsokkal fogunk ellátni (kezdő játékosok esetén mindenképpen, hiszen az látszani fog az írásképen) és ha a tanácsadás utáni reagok fejlődnek, akkor szintén lehet zöld az út.


Hatalmi Harcok:

- Röviden csak HH. Ez egy kisebb rendszer, mely azt hivatott mutatni, hogy alvilágiak tekintetében kinek a kezében van az adott város, terület, míg a hősök részéről azt mutatja meg, hogy ki az, aki rendületlenül küzd ellenük. Biztos sokatoknak ismerős az a formula, hogy lehet szavazni a kedvenc karakterekre és akkor bizonyos ideig a győztesek lesznek oldalt láthatóak. Sajnos ez eléggé kicselezhető pusztán a multikkal, láttunk már rá példát. Ez ennek a dolognak a megcsavarása. Itt nincsenek évszak oscarai meg hasonlók, itt a hatalom a cél. Mindig azoknak a képe lesz kint külön egy oldalsávban, aki a legtöbbet tett érte. Ebből kifolyólag nem időszakos a dolog, hanem mindig addig tart, amíg valaki más játéktéren, tehát játékban át nem veszi a hatalmat az elődjétől. Így szeretnénk lehetőséget biztosítani a saját karaktereknek is a tündöklésre. Mivel nincs kapacitásunk minden egyes játékot olvasni, ezért ha olyan játékra kerül sor, melyben egy ilyen pozició sorsa a tét, akkor azt az ennek fenntartott topikban kell jelezni a játék linkelésével.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Képzések szabályzata
» Katsumi Kawachi
» Kazamata Szabályok
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» Karakterkészítés szabályai

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Bevezető :: Alapok-
Ugrás: