There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Most történik
∇ 2019.01.04 - Jump City: Robotméhek támadták meg a belvárost. 3000 ember fertőzött, egy harmada már halott vagy haldoklik. Kijárási tilalmat rendeltek el.
∇ 2019.01.05 - Gotham City: A termőföld öntözővizét megfertőzték. Magas koncentrációjú idegméreg vegyült a vízbe. Batman minden erejével azon van, hogy reggel ne induljon be az automatikus öntözés.
∇ 2019.04.30 - Central City: A Testvériség eltakarító törekvései kudarcba fulladtak. Mind az Időtlen Szépség, mind a Vér Hordozója túlélte a gyilkossági kísérletet, azonban a város fizette meg ennek az árát. A nyomornegyed fele összeroppant a reá dőlő épülettől. Még zajlik a kutatás túlélők, illetve holtak után. Felújításról még csak nem is beszélnek.
∇ 2019.05.01 - Jump City: Valaki csúnyán elbánt a várossal. Méhek tucatjai gyilkoltak a belvárosban, felelőst még nem találtak minderre. Az érintett részt karanténba zárták, néhányan fogtak el robotméhet, mely segítség lehet egy ellenszerre, mielőtt majdnem 4 ezer ember pusztul el. Az idő most nagyon nem barát. UPDATE: Cyborg elbukott, a gyilkos méhek több száz ember halálát okozták, ellenszer még sehol, egy-két embernek talán sikerült elfogni egy-egy példányt. A városban hírzárlat van, a kórházak és a hullaház is tömve van.
∇ 2019.09.13 - Gotham City: Deathstroke megbízást kapott Ivy likvidálására s bár teljesen eliminálni nem tudta, de kellően sikerült megzavarnia a növénynőt ahhoz, hogy menekülnie kelljen. Ivy otthona porig égett, benne rakás zsoldos holttesttel készül a jövő termőföldjének amit azonban a Zöld anyja most nem tud figyelemmel kísérni. Slade nyomására egy ideig kénytelen Jump Cityben meghúzni magát, de ez nem jelenti azt, hogy világmegváltó terveit feladná... (játék kronológiailag ez után következik Jump city elesése a robotméhek által)

Chatbox
Oldalunk
Latest topics

» Ruins of Greatness - Aquaman & Tor
Szabályzat Emptyby Tor-Ax Yesterday at 8:10 pm

» I like chaos
Szabályzat Emptyby Amor Yesterday at 3:36 pm

» Nidhogg
Szabályzat Emptyby Natalie Kriess Kedd Okt. 15, 2019 4:03 pm

» Dinah Firkái
Szabályzat Emptyby Dinah Laurel Lance Vas. Okt. 13, 2019 10:53 am

» Dark reflection - Supergirl & Superboy
Szabályzat Emptyby Conner Kent Szomb. Okt. 12, 2019 6:05 pm

» Song of our lives - Taemi
Szabályzat Emptyby Satomi Kubo Szomb. Okt. 12, 2019 11:58 am
Statisztika
Hatalmi Harcok
Gotham

Slade
Villian
Metropolis

Név
Titulus
Central City

Faye
Hero
Star City

Név
Titulus
Jump City

Ivy
Villian
Atlantis

Név
Titulus
Top posting users this month
Natalie Kriess
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Amor
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
John Constantine
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Clark Kent
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Hekaté
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Miyagi Yazuhiro
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Kara Danvers
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Dinah Laurel Lance
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Tinder Baara
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Seheroth
Szabályzat Poster15Szabályzat Poster13Szabályzat Poster18 
Music

Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Alkotó

Admin
Alkotó


Join date :
2017. Aug. 22.
Hozzászólások száma :
100

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Okt. 14, 2017 7:23 pmRules
Először is engedd meg, hogy üdvözöljelek a DC hatalmas univerzumában!
Kérlek, mielőtt regisztrálnál, olvasd el az alábbi szabályzatot annak érdekében, hogy gördülékeny, kölcsönös játékmenetre számíthassunk Tőled. Nem újdonság, mindenhol találkozhatsz ilyesmivel, és mi sem kérünk tőled többet. Szabályzat nem ismerete nem mentesít az esetleges büntetés alól, rosszalkodás esetén.


Regisztráció, első lépések:

- A legfontosabb talán azt kiemelni, hogy érdemes valós e-mail címmel regisztrálnod, hogy mind a magad, mind pedig a mi munkánk megkönnyebbítésére. Illetve hát erre a címre fognak menni az értesítők mindenről, ami az oldalon történik. [Ha szabad megjegyeznem, többször is volt gond a freemail domain-ről érkező címekkel, így ne ijedj meg, ha érvénytelennek titulálja a fórum. ]

- Az első valós lépés a karaktered neve. Az elsődleges forma a kereszt+vezetéknév kombinációja, a fantázia határtalan tárolójából. Törekedj a saját karakter esetében az egyediségre, és arra, hogy más művekből [minden ami nem DC] mellőzzük a szereplők neveinek felvételét, illetve valós, létező személy neveit (pl. a play by alany) sem használhatjátok.  Ha olyan a karaktered (képregényes vonalról hozod) akkor megengedhetjük a puszta keresztnevet. Képregényes, vagyis canon karakter esetében értelemszerűen az alany polgári nevét kell használni amennyiben van és fontos az illetőnek az inkognitó. (Tehát nem Flash és Green Arrow lesz a név, hanem Barry Allen és Oliver Queen, etc.) A gonosztevőknél használható a nicknév, amennyiben az felel meg a személyiségnek jobban, vagy a karakter eleve elutasítja a polgári nevét. A regisztráció alatt megadott felhasználónév egyben a karakteretek neve is lesz, így a „csinibaba282” nem elfogadott név, az ilyeneket kérdés nélkül töröljük is.

- Amennyiben megvagy, érdemes a Világleírás, a Csoportleírások és egyéb foglalók, listák átböngészését, az esetleges félreértések elkerülése és a gördülékenyebb karakteralkotás érdekében. Ez nem kényszer, de hidd el, minden másabb lesz, illetve canon karaktereknek nélkülözhetetlen az információ, ami ott lehet.

- Ha egy canon-nal, vagy csak épp avatarral regisztrálnak nem az számít, hogy ki regelt előbb. Erről az első elkészülő ET dönt, de mivel a fair play hívei vagyunk, az első elkészült ET után 48 óra áll rendelkezésre a további karakter(ek)nek az elkészülésre.

- Amennyiben névváltást kérnél, vagy elakadtál, nyugodtan keresd a STAFF tagok bármelyikét, és átírja neked.

Előtörténet, foglalások:

- Az előtörténet megírására két hét áll a rendelkezésetekre alapesetben. Persze ha összecsap a tenger a fejetek felett és jelzitek, ha még időt kértek, akkor a kívánt mértékben kitoljuk a határidőt annak a karakternek. Ez maximum egy hét összesen, olyat nem játszunk, hogy egy, vagy akár több hónapig ír valaki egyetlen előtörténetet.

- A minimum számokat kérjük betartani, hiszen ez az első munkátok itt, így mutatkoztok be, és sokkal könnyedebb a játékostársnak egy kerek vagy épp eleget sejtető történet.

- A megadott kódot használjátok, és ne nagyon variáljátok. Ha valaki segítségre szorul, elakad, nem tudja miért esik szét, nyugodtan jelezze, nem harapunk.

- Amennyiben egy egyszer megírt előtörténet archívumba kerül, de mégis visszatérnél vele, írj egy adminnak és visszaadja neked. Ha időközben a karakter ismét elkelt, akkor értelemszerűen nincs visszaút.

- Nincs előfoglalás, rezerválás, halmozás. Amennyiben egy admin elfogadta a lapod, úgy kezdhetsz bárminemű foglalásba. Kivétel ezek alól az előre megírt, és az oldal Canon szekciójában található karakterek play by arcai, és/vagy képességei. A keresett karakterek arcai egy külön listában találhatóak.

Multikarakterek:

Sokat gondolkoztunk a dolgon, hogy a káposzta is megmaradjon, meg a kecske is jóllakjon, hiszen nem szeretnénk azt a felállást, hogy 4862 karakter legyen az oldalon, mindössze ezer hozzászólással. Azonban azt is tudjuk, hogy van élet a játékon kívül és nem feltétlen lehetne betartani a reagszámokat, ha ahhoz kötnénk. Mindent összevetve úgy döntöttünk, hogy az aktívan eltöltött játékidőhöz kötjük a multikarakterek behozását. Magyarán ha jelen vagy az oldal életében, születnek tőled minőségi reagok, és nem megy a multizás az előző karakter(ek) rovására, akkor engedjük. Viszont azt szigorúan fogjuk nézni, hogy mely karakterek kerülnek hanyagolásra a multizás miatt és ha úgy látjuk jónak, vissza is vesszük azt (értelemszerűen canon karakterekről beszélünk).

A tág univerzum, és a mindenféle kultúrát felölelő alapkoncepció miatt döntöttünk úgy, hogy egy bizonyos fajta karaktert nem lehet csak úgy elsőre behozni. Mert az a helyzet, hogy túl erősek és ezek nem megfelelő kezekben Vp-zést és sok-sok nyomdafestéket nem tűrő dolgokat eredményeznek. Ezért hoztuk azt a szabályt, hogy ilyen erős karaktereket csak később lehet hozni annak, aki aktívan részt vesz az oldal életében és nem él vissza az erejével. Értelemszerűen az eleve elrendelten jó karakterekkel nincs ilyen gond, hiszen azok jóságukból adódóan nem tudnak ártani, de a gonoszságban dagonyázó istenek, démonok bizony sok Vp-re adhatnak okot. Így minden ilyen karaktert vétózunk elsőre. Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet őket hozni, hanem azt, hogy csak annak adjuk oda, aki tud vele bánni.

Keresett és Canon karakterek:

- Oldalunkon elég sok lehetőség nyílik belebújni a világ adta lehetőségek tárházába, azonban talán szükséges megemlíteni, hogy azért ezek elvárnak némi karakterhűséget is. Plusz nem mehetünk el szó nélkül az aktivitás mellett, főleg, ha fontos karakter kerül a kezetekbe. Türelmesek vagyunk ugyan, de nem a végletekig. Tehát itt szögezném le, hogy ha központi karakterek tűnnek el sokáig, főleg indok nélkül, vagy olyan indokkal, ami előreláthatólag fél évszázad, a.k.a. marha sok idő, mire megoldódik, akkor bizony annak következménye lesz a karakter visszavétele.

- A másik sarkalatos pont a karakterhűség. Canon karakterek esetén a STAFF illetve a játékostársak is nézik, mennyire ragadta meg hűen az adott karakter jellemét. Ismétlem, jellemét! Elvégre a története másként alakul, mint a képregényekben, viszont a jelleme az adott. Az nem pálfordulhat össze-vissza csak úgy. Keresett karakterek esetében a kereső az, aki ezt nézi, elvégre az ő vágyait kell tükröznie az adott karakternek, és ha az illető nagyon másfele megy, mint amerre a hirdetés szólt, akkor bizony joga van visszavenni a karaktert.

Kérész karakterek:

- Más néven NPC-k, rövid életű karakterek illetve ide soroljuk a kipróbálásra kivett canon karikat is. Ha elengedhetetlenül szükség van egy karakterre, de amúgy a nem túl hosszú pályafutása miatt sosem vinnék el keresettként, akkor lehetőség van pár játék erejéig megformálni a karaktert s amint megtette a dolgát, törlésre kerül. Egy egyszerűsített, rövid kis Et-t szükséges hozzá írni, hogy a főbb információkkal tisztában legyünk, aztán az ámen után mehet is a játék. Canon karakterek esetébe pedig felmerülhet az az aggály, hogy vajon menne-e, tudnám-e hűen hozni és a többi. Kérész karakterként viszont lehetőség van kipróbálni azt, játszani kicsit, ízlelgetni. Amennyiben nem jön be, úgy a törlés lesz a sorsa, viszont ha megszereti az adott user, akkor egy rendes ET megírása és elfogadása után az övé lehet a karakter. Fontos infó, ameddig egy adott Canon karakterből van Kérész, addig nem hozható teljes értékű karakterként a viták elkerülése végett. Persze ez alól kivételt fognak képezni azok a userek, akik csak kotlanak a Kérész karakter felett.  

Profil, hozzászólások, játéktér:

- Amennyiben elfogadásra kerültél, foglalásaid a helyükön, kérjük a profil alapadatait kitölteni. Ez ismét csak segítség a játékostársaidnak.

- Fontos kiemelni, hogy a karaktered play by alanyának mindenképpen élő, létező személynek kell lennie. Sajnos rajzolt, animés, vagy épp digitálisan festett képeket nem áll módunkban elfogadni. Hozzászólásban, reagban vagy a profilnál megadott képhelyre tehettek képregényes képeket, de az avatarképnek élő személynek kell lennie. Bármennyire is szerettünk volna (szigorúan) képregényes képekkel operálni, a saját karakterek és koncepciók miatt ezt mellőznünk kell. Továbbá kérlek titeket, hogy a felismerhetetlenségig effektelt képeket is hanyagoljátok.

- Irány a játéktér! Nem kérünk novellákat, de a realitás határát figyeljük. Egy Real Time jellegű játék persze rövidebb, és pörgősebb, így nincs konkrét szószám amit figyelnetek kell, de ha a partnered egy kerek 600 szavas írással ajándékozd meg, ne 100 szavas válasszal felelj rá.

- A magyar helyesírás szabályait, és szépségeit őrizzük, és bár senkit nem fogunk kidobni ha nem vagy tökéletes, az írásod legyen érhető és tiszta. Az E/1 – E/3 kérdés nem akadály, de ne váltogasd egy játékon belül, ahogy az igeidőt sem, hisz könnyen zavaró lehet.

- Az, hogy mennyi játékod van, a te dolgod, de arra ügyelj, hogy bírd erővel és ésszel. Ne várakoztasd sokat a másikat, miközben a harmadiknak mindig írsz, senkinek sem fog jól esni a végén.

- A játéktéren némileg előre megírt helyszínek állnak rendelkezésedre. A főbb csomópontokat emeltük ki külön topikba, ezeken kívül egy-egy összefoglaló néven futó (pl.: belváros, külváros) topikba lehet kijátszani az ezeken kívül felmerült helyszíneket, mint kávézó, sikátor, bank, stb.  Ezeknek helyszínnevet, de fantázia nevet is adhattok, viszont mindenképpen szerepelnie kell a végén a résztvevők neveinek. Például: Felkavaró múlt – Mary & Blaise vagy Central City Bank - Jack & Jill.
Fontos!! Ha a játéknak vége, jelezd az erre létrehozott topikban, ekkor a játék archívumba kerül, hogy átláthatóbb legyen a helyszín az aktív játékoknak.

- Oldalunkon bokorugró működik. Ez annyit tesz, hogy az első játékoddal át kell ugrani egy képzeletbeli bokrot, mintegy felvételiként. Régebben az örökzöld frpg oldalakon is így lehetett csak klánba/ céhbe jutni. Mivel az adminoknak megterhelő lenne mindenkivel lejátszani az első kört, ezért bárki, akivel az első játékodat játszod, az maga a bokorugró. Ezen játékot figyelni fogjuk, olvasni és ha kell, beleszólunk. Legalább 3-5 körnek kell lezajlani, hogy értékelhető mintát kapjunk, tehát 3-5 reag tőled, 3-5 a társadtól, akinek szintén lehet ez a játék az első. Látni szeretnénk benne, hogy mit teszel a helyzeteddel, ha képességekkel rendelkezel és a játék során nem kerülnek elő, akkor előidézünk egy olyan szituációt, melyben használni kell. Elsődleges célunk kiszűrni a lehető legjobban a VP-zést, vagyis a Vérpistikéket, akiket nem lehet eltalálni, megsebesíteni, mert mindig jobb, mindig így, mindig úgy. Ezen felül a karakterhűséget is figyeljük, tehát ha Superman hirtelen ok nélkül embert öl, akkor bizony közbelépünk. A bokorugrónak akkor van vége, ha kapod az üzit róla, ha pedig szükséges, akkor tanácsokkal fogunk ellátni (kezdő játékosok esetén mindenképpen, hiszen az látszani fog az írásképen) és ha a tanácsadás utáni reagok fejlődnek, akkor szintén lehet zöld az út.


Hatalmi Harcok:

- Röviden csak HH. Ez egy kisebb rendszer, mely azt hivatott mutatni, hogy alvilágiak tekintetében kinek a kezében van az adott város, terület, míg a hősök részéről azt mutatja meg, hogy ki az, aki rendületlenül küzd ellenük. Biztos sokatoknak ismerős az a formula, hogy lehet szavazni a kedvenc karakterekre és akkor bizonyos ideig a győztesek lesznek oldalt láthatóak. Sajnos ez eléggé kicselezhető pusztán a multikkal, láttunk már rá példát. Ez ennek a dolognak a megcsavarása. Itt nincsenek évszak oscarai meg hasonlók, itt a hatalom a cél. Mindig azoknak a képe lesz kint külön egy oldalsávban, aki a legtöbbet tett érte. Ebből kifolyólag nem időszakos a dolog, hanem mindig addig tart, amíg valaki más játéktéren, tehát játékban át nem veszi a hatalmat az elődjétől. Így szeretnénk lehetőséget biztosítani a saját karaktereknek is a tündöklésre. Mivel nincs kapacitásunk minden egyes játékot olvasni, ezért ha olyan játékra kerül sor, melyben egy ilyen pozició sorsa a tét, akkor azt az ennek fenntartott topikban kell jelezni a játék linkelésével.
Vissza az elejére Go down
 
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Bevezető :: Alapok-
Ugrás: