There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics» New aqua life? Enemy or...what the awesome ass?
by Orin Vas. Aug. 12, 2018 11:13 pm

» Avatarfoglaló
by Kara Zor-El Vas. Aug. 12, 2018 5:02 pm

» Kész vagyok!
by Mera Szomb. Aug. 11, 2018 9:06 pm

» Dinah Firkái
by Dinah Laurel Lance Pént. Aug. 10, 2018 8:07 pm
Statisztika
Music

Share | 
 

 Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
159

TémanyitásTárgy: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Szer. Aug. 01, 2018 11:45 pmMásvilágok:

Rugóláb Jack rejtélye


Avagy egy Ms. Zatanna Zatarra és
Mr. John Constantine elképesztő kalandjaiból ©️️️️️️


Anglia az 1880-as években.
Egy hatalmát élvező és gátlástalanul kihasználó birodalom, ami nem restelli magáénak mondani azt a gazdagságot és jólétet, amit a tőkései a távoli népek gátlástalan kizsákmányolásával és kegyetlen kizsigerelésével szereztek meg.
Nem mondom, egy-két külhonból becipelt újdonság tényleg új távlatokat nyitott meg dicső birodalmunk kultúrájának emelésében, de az öt órai teázás szokása pont olyan mesterkélt és életszerűtlen, mint az a fajta modorosság, amivel Mr. Doyle detektívje örvendeztet meg minket azokban a történeteiben, amiket a Strand Magazine kezdett el megjelentetni még tavaly.
Elismerem, hogy szórakoztató művek, de a nyomozói munka sötét valóságát a lehető legkevésbé adja vissza a kokainista különc bármelyik története. Főleg akkor, ha az ember őfelsége Viktória királynő megbízásából ügyködik a birodalomra leselkedő nem köznapi veszélyek elhárításán.
Nem éppen olyan munka, amihez füllik a fogam, de az én nem mindennapi tehetségemmel, az érte kapott busás javadalmazással és a manapság oly népszerű spiritizmus rohamléptekben való terjedésével egy olyan munka, amit egy magamfajta minden hájjal megkent lókötő kiválóan el tud végezni.
Általában havonta egyszer kell valami piszlicsáré ügyben eljárnom, ha valamelyik unatkozó nemes szeánsza nem várt fordulatot vesz, ha az újonnan örökölt kastélyban nem kívánt és kellemetlen megjelenésű lakótársra bukkannak az új tulajok, vagy ha a város csatornapatkány egy kicsivel több hajléktalan és szajha vérét csapolják meg.
Ha nem lenne ennyire nem hétköznapi a foglalkozásom, akkor még azt is nagy bátorsággal jelenteném ki, hogy megbízásaim már-már ujjgyakorlatnak is nevezhetőek az esetek túlnyomó többségében.
Mint már említettem az efféle titkos munkákra szinte tökéletes vagyok. A korona nem egy országában jártam már, ahol a rossz szerencsém felettébb különös lényekkel való találkozásokkal és rendkívül ritka varázsfóliánsokkal vert meg engem. Kijelenteni tán nagyképűség ,még annak ellenére is, hogy nem sokan kételkednének állításom igazában, de hacsak Merlin ki nem lép népünk régmúltjának legendáiból, akkor a birodalom területén én vagyok az egyik legképzettebb szaktekintély az okkult és misztikus művészetek terepén.
Ezen állításom mellett még olyan esetekben is kitartok, amikor a közvetlen felettesem és összekötőm, Sir Nolan nem kevés malíciával és az önbizalmam galád mód való letörésének szándékával emlegeti fel Lord Lodge lányának tragikus esetét.
Mivel ezt a hibát még tapasztalatlan sihederként követtem el és sokat vesztettem rajta, így úriemberhez méltatlan és rendkívül alantas ily módon emlékeztetni engem életem egyik legnagyobb kudarcára. Bár ez a legtöbb ember számára visszatetsző lenne, tudván, hogy miféle módon végzem a munkámat.

Most, hogy a kedves olvasóm nagy vonalakban megismerte szerény személyemet és felvázolta a velem kapcsolatos elvárásainak nem túl hosszú listáját, ideje lesz rátérni arra, hogy minek okán vesztegetem az e sorokat olvasó személyek idejét, amit talán fordíthatnának arra is, hogy a kiváló Mr. Doyle egyik vagy Mr. Stoker egyik nívósabb írásának olvasásával tölthetnének el.
Nem céloz meggyőzni senkit, hogy versenyre kelhetek eme két szorgos tollnok kitalált figuráival, de merem állítani, hogy ha velem tartanak, akkor egy nem mindennapi történettel fognak gazdagodni.
Hol máshol is kezdhetnénk a mesét, mint a történések elején.

Azon ritka alkalmak egyike volt, amikor nem egy ópiumbarlang, egy italmérés, vagy egy kétes erkölcsű nő által nyújtott örömök élvezetével töltöttem el az időm.
Bár messze állok attól, hogy gáncsmentes lovagnak, vagy feddhetetlen úriembernek mondjanak, de tapasztalataim szerint megéri, ha bizonyos időközönként az ember szentel néhány órát a testi megújulás változatos módjainak.
A pihentető fürdő után az utam a borbélyhoz vezetett, aki kifogástalan mód szabadított meg az egyre erősödő arcszőrzetemtől, majd egy forró törülközőt az arcomra helyezve hagyta, hogy a bőröm is hozzám hasonló pihentető megújhodásban részesüljön.
Be kell valljam, hogy az ilyen esetekben egy kicsit talán túlságosan is elengedem magamat és nem törődök a saját védelmemmel, de ez a hiba bocsánatos és elnézhető, ha egy olyan helyen tanyázik az ember, ahol napi gyakorlat hátraszegni a fejet, miközben egy éles pengét tartó férfi hajol az ember fia fölé.
Meglehet, hogy talán el is szundítottam kissé, de azt megállapítani, hogy én vagy a borbély lepődött-e meg jobban, amikor egy nevemre szóló borítékot találtunk a tükör előtt, igen csak nehezére esne bárkinek is, legyen bármily gyakorlott.
A borítékon Lord Nolan lendületes, bár nem túl sok műgonddal papírra vetett betűi formálták a nevemet, ami azt jelenti, hogy ismét látogatást kell tennem a Buckhingam-palotában....
Pontosabban annak csatornarendszeren keresztül meglátogatható titkos tárgyaló termeiben, amit a misztikus veszélyek ellen hadba vonuló ügynököknek tartanak fent.
Úgy vélem ideje lesz fiákert fogni és útra kelni...

Magic.

The ultimate tool with the ultimate

sacrifice.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online


avatar


Join date :
2018. Feb. 01.
Tartózkodási hely :
Gotham és a világ bármely pontján
Hozzászólások száma :
508

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Csüt. Aug. 02, 2018 11:25 pmMásvilágok: Rugóláb Jack rejtélye @


Mostanában elég egyhangúan teltek a napjaim. A jómódú középosztálybeli rangom elég ahhoz, hogy nemcsak a napi teendőimet lássam el, hanem a hobbimnak is éljek. Apám nem annyira rajong a lelkesedésemért, de majd megbékél. Tudom, hogy csak a féltés és az aggodalom beszél belőle, de vagyok olyan nagylány, hogy el tudjam dönteni, hogy mit akarok. A tegnapi látogató miatt, kissé neheztelek rá, de szerintem ő is tudja, hogy elvetette a sulykot a Kérő hívása miatt. Mindenáron a fejébe vette, hogy megházasít, és elígért valami balféknek, aki egy dúsgazdag Iparmágnás fia. Mondanom se kell, hogy egy percet sem voltam hajlandó egy szobában tartózkodni vele, olyan bús-képű és volt egy arrogáns beszólása, amit nem is részleteznék. Nem értem Apát, hogy mi vezette erre a lépésére, de annyira már ismerhet, hogy nem vagyok egy olyan lány, akinek egy szava sincs a dologhoz. Dédelgettem olyan álmokat kislány koromban, hogy csak olyanhoz megyek hozzá, akit a szívem szeret, és nem most fogom megmásítani. A Társadalmi helyzetem a Család révén, nem éppen alantas, de a felső tízezerhez nem sorolom magunk. Jobb is, mert azokhoz a sznobokhoz inkább nem „tartoznék”. Na de térjek vissza erre a reggelre, mikor a hajnali Napkeltében sétálok kint a kertbe, hogy kiszellőztessem a fejem a tegnapi „látogatótól”. Ha azt mondanám, hogy a hátam közepére nem kívánom a társaságát, akkor nem mondtam valótlanságot. Na de most inkább el akarom felejteni az előző napot és sétával múlatom az időt. Mikor visszaérek a Birtokra, egy levél vár. Izgatottam bontom ki a papírost és a pecsétet róla. Mikor elolvasom, majdnem kiugrom a bőrömből a boldogságtól, hogy Londonba kapok meghívást egy rég látott ismerőshöz, akivel már együtt „nyomoztam” olyan ügyekben, amik inkább misztikusak voltak, mint egyértelmű halálesetek. Ami persze nekem akkora izgalom, hogy most is sebtében pakolom össze az utazóbőröndömet és a Kocsis már elő is állt a Hintómmal, mire elkészültem. Apa persze most is aggodalommal és szúrós szemmel követ, ahogy beszállok a kocsiba, és az ablakából integetek felé. Izgalmam még jobban fokozódik, mikor megérkezem a Városba. Régen jártam itt és a negyed sokat változott, de a ház, ahová a címet kaptam még aránylag takarosnak mondható. A Kocsis nem nagyon örült ennek az útnak, de mindenben a segítségemre van. Apa miszlikbe tépné, ha valami történne velem, bár nincs szándékomban veszélybe sodorni magam, de a kíváncsiságom nagyobb a félelmeimnél. John-t már ismerem, és tudom róla, hogy minden rossz tulajdonsága ellenére, úriember. Azt persze nem tudom, hogy ezt csak én gondolom így, de eddig nem tapasztaltam olyasmit, ami miatt mást feltételezzek róla. De nem is ez a lényeges, mert most egy újabb rejtély miatt vagyok itt és szeretnék a segítségére lenni. Azt még nem tudom, hogy mi fog várni rám, de amit most láttam az utam során a szegény negyedekben, az sok jóval nem kecsegtet. De bízom a Társamban és remélem, hogy a mostani ügy is olyan jó véget ér, ahogy az előző nyomozás.
Megérkezvén a címre, kiszállok a kocsiból és bekopogok az ajtón. Reménykedve és izgatottan várom, hogy ismét lássam John-t. Talán még megismer pár év távlatából, mert már lassan három éve, hogy találkoztunk. Szerintem ő nem változott semmit, de ez majd hamarosan kiderül, ha ajtót nyit nekem.
Ismét zörgetek a kopogtatóval, és várom, hogy kinyíljon előttem a retesz, s egy ismerős arcot lássak.
Mr. John Constantine és Ms. Zatanna Zatarra elképesztö kalandjaiból
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
159

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Vas. Aug. 05, 2018 9:50 pmMásvilágok:

Rugóláb Jack rejtélye


Avagy egy Ms. Zatanna Zatarra és
Mr. John Constantine elképesztő kalandjaiból ©️️️️️️


A jelenleg hajlékomul szolgáló háznak van néhány igazán különös jellegzetessége. Már az a történet is eléggé kalandos és rémregénybe illő, ahogy a tulajdonomba jutott ez a kissé ósdinak ható építmény.
Ha nagyon szűkszavúan kellene elmesélnem a dolgot, akkor csak annyit mondanék, hogy akkor keveredtem bele az ügybe, amikor Sir Percyval Colter kért meg, hogy járjak utána a fia zavaros körülmények közötti eltűnésének. Amíg nem vetettem bele magamat a nyomozásba fel sem tűnt, hogy felettébb sokan tűntek el azok a londoni férfiak, akik nem vetik meg a kártyát és az ital. Az ifjabb Sir Colter is hasonló sorsra jutott volna, ha nem találom meg azt a játékbarlangot, amit eme ódon épület falai között üzemeltettek. Mint kiderül a a ház tulaja és egyben a játék szervezője a bibliai Káin volt. Életem egyik legkihegyezettebb kártyacsatáját vívtam aznap este, aminek tétje a saját és az ifjabb Sir lelke is volt, de a hamiskártyázásban és a megtévesztésben való jártasságom segítségével élve és egy házzal gazdagabban jártam az ügy végére.
Az első pár nap, amit az új tulajdonosaként töltöttem emberpróbáló volt, de amint rájöttem, hogy az épület a kívánalmainknak engedelmeskedik már sokkal világosabb fényben láttam az új ingatlanomat.
Mi tagadás sokkal könnyebb volt a világ több táján is ügyködni, úgy, hogy a csak gondolnom kellett a helyre és máris ott termettem mindenemmel együtt.
Az meg már csak egy mellékes tény, hogy láthatatlan kezek gondoskodtak a mindennapi szükségleteimről, így jelentős összeget spóroltam azzal, hogy nem kellett házvezető nőt fizetnem.
A mai levelet is a házban lakó láthatatlan kezek juttatták el hozzám és a távozás előtt felöltött ruhákat is ezek a jótevők készítették ki számomra.
A ház másik nagy furcsasága, hogy úgy tűnik saját személyisége van. Legalábbis mintha egyes személyeket az ismeretségi körömből kifejezettem kedvelne. Ezek javarészt szemrevaló fehérnépek, így különösebb ellenvetésem nincs az ellen, hogy kivel osztja meg lakhelyem a szimpátiáját.
Eme rokonszenv úgy nyilvánul meg, hogy azok a személyek, akiket a házam a jóindulatával tüntet ki, bármilyen körülmények között megtalálják, ha keresik.
Ennek a képességnek a hatósugarát még nem volt szerencsém kitapasztalni, de úgy sejtem nem véletlen, hogy a a lázadás során elvesztett újvilági gyarmatokról nem kaptam még rézbőrű látogatót.
Míg öltözködöm hallom, hogy valaki a bejárati ajtó előtt áll és a kopogtató használatával jelzi megérkeztét.
Remélem, hogy nem polgári megbízás, vagy egy forróvérű fehérnép akar kitüntetni figyelmével, mert Lord Nolan nem éppen az a fajta ember, aki a türelméről híres.
Magamra veszem a felöltőmet, a levelet a pedig annak zsebébe süllyesztem.
Felkészítem rá a lelkemet, hogy egy méltatlankodó nőt, vagy egy alkonyodó korú urat kelljen megkérni, hogy más alkalommal tüntessen ki figyelmével, majd az ismételt kopogás hallatán kiadom az utasítást a háznak:
- Engedd be a vendégünket az előtérbe!
Menet közben gyorsan megigazítom a mandzsettáimat és a megfelelő zsebbe teszem az órámat, majd kilépek a szobám ajtaján.
Mások számára kicsit meglepő lenne, hogy az emeleten lévő szobámból nyílik egy ajtó az előtérbe, de ez is a ház számos különlegessége közé tartozik és számomra már annyira megszokott, mint a sajgó állkapcsom egy kiadósabb dorbézolás után.
A szobámból kilépve igen kellemes és régről ismert látvány fogad. Ms Zatarrával volt már dolgom több alkalommal is és sosem vetettem meg a társaságát se személyes, se szakmai ügyekben.
- Derül a lelkem, hogy láthatom önt Ms. Zatarra, bár attól tartok, hogy ha személyes jellegű indokkal keresett fel, nem alkalmas az időpont. Ellenben ha szívesen kamatoztatná a tehetségét a Korona javára, akkor szorgalmazom, hogy tartson velem. Az előbb kaptam levelet Lord Nolantől és úgy vélem jó néven venné, ha az ön képzett szeme is vetne egy pillantást az aktuális problémájára. Ha velem tartana, akkor a fiákerben szemügyre vesszük a Lord fontos, bár minden bizonnyal semmitmondó sorait.

Magic.

The ultimate tool with the ultimate

sacrifice.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online


avatar


Join date :
2018. Feb. 01.
Tartózkodási hely :
Gotham és a világ bármely pontján
Hozzászólások száma :
508

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Vas. Aug. 05, 2018 11:35 pmRugóláb Jack rejtélye @


Az ajtó előtt várakozva volt időm jobban szemügyre venni a környéket és az épületet. Jobbára a közeli homlokzatok elég omladozóak, de ez a ház, kicsit más is volt, mint a többi. Mintha éreznék rajta valamiféle mágiát, ami elég erős hatással is van rám. Furcsa várakozás és izgalom lesz rajtam úrrá, mikor kinyílik az ajtó. Úgy látszik, mintha magától tenné ezt, de mikor átlépem a küszöböt, akkor sem látok senkit. A csomagomat lerakom az előtérbe majd a kalapomat és a kesztyűmet leveszem. Pár pillanat múlva meglátom John-t, akit valószínűleg öltözködés közben érhettem a kopogásommal, de mentségére legyen mondva, hogy látogatásom váratlan volt, így nem is csodálkozhatom, ha nem felöltőben és kalapban találom.
- Üdvözlöm én is Önt, Mr. Constantine!- biccentem előre a fejem és egy pukedlival adom meg tiszteletem felé.
- Bocsássa meg váratlan érkezésem, de egy levél miatt vagyok itt, nem személyes okokból. Bár nincs ellenemre Társasága, ha esetlegesen magán úton érkeznék látogatóba Londonba, de most egy bizonyos Úriember írása okán keresem fel Önt. - mutatom neki a levelet, amit a kis szütyőkémből veszek elő. – Lord Nolan küldte nekem az üzenetet a Birtokra. Ezért jöttem… - nyújtom felé, ha meg akarja nézni.
- Ezer örömmel tartok ismét Magával, Uram!- nézek rá csillogó szemekkel, ahogy említi a közös nyomozást ez ügyben és az izgatottság is egyre fokozódik bennem a rejtély megoldására.
- Esetleg, szabadna javasolnom valamit? Odakint áll a kocsim és az Inasom, ha megfelel Önnek is? De ha ragaszkodik a Fiákerhez, akkor természetesen Magával tartok. - mosolyogtam a Férfire, és várakozom, míg indulásra készen áll, aztán vele megyek.
-Ha nem bánja, akkor a poggyászomat itt hagynám. - néztem rá, majd Henry-re az Inasra.
- Jó napot, Uram!- hajolt meg John felé, majd igyekezett hamar lepakolni.
- Köszönöm, Henry!-  Aki már az előtérbe le is pakolta a ládámat, gondolva - és ismerve engem- több napra szándékoztam érkezni. Ismer már a sok évnyi szolgálata alatt, hogy nem éppen egy „csendes” életet élő Kisasszony vagyok, aki életévei folyamán egy napot se tölt el távolabb a Szülőháza kertjénél messzebb, bár az a javára írható Henry-nek, hogy mindenben a segítségemre van, és nem csak azért, mert Apa Damoklész kardja a feje fölött lebeg, ha magamra hagyna. Annak én is örülök, hogy nem egy vaskalapos Gardedámmal kell utaznom, mert az illem megköveteli, hogy ne egyedül járjak az utcán, vagy éppen a Városban, de most John társaságában leszek, aki eddig is úriemberként viselkedett velem. Nem tartom magam elveszettnek, de az erkölcsi jó hírem és a fedhetetlenségem megkérdőjelezhetetlen. Nincs oka Apának se a Családomnak szégyenkeznie miattam, és ügyelek is rá, hogy a méltóságom és a rangom méltó viselője maradjak. Az apanázsom összege sem csekély, de tudja mindenki otthon, hogy nem vagyok egy harácsolós kicsapongó természet. Bár a mostani helyzetben egy fiatal Hölgynek is vannak kiadásai, amit Apa finanszíroz. De mindig a megadott kereten belül költök, ha szükséges. Most viszont ismét Mr. Constantine segítségére leszek, akiről köztudott, hogy a Korona szolgálatában áll. Én is örömmel teszek eleget a Hazámnak és a Rejtélyek megoldásában való részemet.
- Én készen állok az indulásra, Mr. Constantine!- bólintok felé, majd beülök a kiválasztott kocsi ülésére.
Mr. John Constantine és Ms. Zatanna Zatarra elképesztö kalandjaiból
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
159

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Yesterday at 7:07 pmMásvilágok:

Rugóláb Jack rejtélye


Avagy egy Ms. Zatanna Zatarra és
Mr. John Constantine elképesztő kalandjaiból ©️️️️️️


Bár mindketten rendszeres vendégei vagyunk Lord Nolan szalonjának a Buckingham-palotában, arra elgondolkodtatóan ritkán kerül sor, hogy Ms. Zatarra és jómagam egyszerre kapjunk levelet munkaügyben ő Lordságától.
Olyannyira ritkán, hogy még nem volt precedens eme ritka eseményre. Akármi is aggasztja a nagyurat kiemelt jelentőséggel bír és akár a birodalom sorsát is befolyásolhatja, ha nem lépünk a tettek mezejére.
- Így legalább lesz majd valaki olyan is a társaságomban, aki tartósan fenntartja a figyelmemet, ha már Nicholas többször alkalommal is csúfosan elbukott ezzel a feladattal. - ül ki egy tompa mosoly az arcomra - Bár kettőnk egyidejű látogatásának megvan az az előnye, hogy lehetőségem van egy kicsivel több időt kegyeddel tölteni, még ha nem is magántermészetű okok eredményezik ezt.
Az esetek túlnyomó többségében könnyűszerrel képes vagyok úgy forgatni a szavakat és akkor kiosztani a mosolyokat, hogy az kedvére legyen a fehérnépnek, de Ms. Zatarra esetében sajnálatos módon hajlamos vagyok idő előtt bolondot csinálni magamból és nem megrostálni, hogy milyen szavakat használva elegyedek beszédbe vele.
Nem lep meg, hogy felajánlja, hogy vegyem igénybe a saját kocsiját. Mindig is nagyvonalúan viselkedett, ha rólam volt szó és az igazat megvallva van sokkal jobb helye is annak a pár pennynek, amit a fiákerre költenék.
- Örömmel lennél útitársa kedves hölgyem. - jelentem ki, miközben Henry néhány jól megtermett utazó ládával egyensúlyozva jön fel a ház lépcsőjén
- A vendég szobába tedd le őket! - utasítom a házat mielőtt a Zatarra család szolgájának értetlenkedő tekintetével találkozok
Ha sejtéseim nem csalnak, akkor úgy vélte, hogy felé intéztem a szavaimat és nagy meglepetés éri, amikor a következő forduló után már nem találja ott a ládákat.
- A szolgáim rendkívül diszkrétek és hatékonyak drága Henry. - kacsintok rá cinkosan - Ne tőrje rajta túlságosan a fejét cimbora, még belesajdul.
A szolga nagyon bölcsen megvonja a vállát és visszaül a bakra, látszólag úgy téve, mintha nem valami furcsa jelenségbe botlott volna bele.
Talán nekem is így kellett volna tennem annak idején, de akkor ki védené meg e hatalmas és nemes birodalmat a területén ügyködő okkult zsiványoktól?
Felveszem a kabátom, felajánlom a karom Ms. Zatarrának, majd levezetem a lépcsőn és kinyitom neki a szekér ajtaját.
Miután elhelyezkedett én is beszállok a járműbe és helyet foglalok mellette.
Lord Nolan levelét előhalászom a zsebemből, majd a pecsétet megtörve felnyitom és szemeimet a nagy műgonddal kalligrafált sorokra vetemKedves Mr. Constantine!


Engedje meg, hogy elnézését kérjem, amiért a legutóbbi megbízás után ily korán zavarom, de az ügy fontos és veszélyes volta miatt nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy hagyjam parlagon heverni rendkívüli adottságait.
Egy régóta folyó, kellemetlen és igen híres ügy okán kívánom látni önt. Több részlettel az üzenetet közvetít mód miatt nem szolgálhatok, csak azt közölhetem magával, hogy oly horderejű ügyről van szó, amihez talán már nem is elég a magam szakképzettsége. Remélem, hogy túl tudja tenni magát azon, hogy jószerivel vakon és tudatlanul kell majd a színem elé járulnia.


Üdvözlettel jó barátja:

Lord Nicholas Nolan
őfelsége okkult kémhálózatának feje


Jó szokásához híven Lord Nicholas pont annyit mond el, amitől a tudatlanság pont olyan mértékű és kiterjedésű maradt a fejemben, mint amilyen az üzenet olvasása előtt volt.
Megértem én, hogy hatalmas titkok terhe nyomja a vállát, de senkinek sem okozta még a halálát, ha megosztott némi kézzelfogható információt a beosztottjával.
- Remélem kegyedet kicsit részletesebb magyarázatban részelteti. - nézek kérdőn Ms. Zatarrára miközben átnyújtom neki a saját levelemet


Magic.

The ultimate tool with the ultimate

sacrifice.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online


avatar


Join date :
2018. Feb. 01.
Tartózkodási hely :
Gotham és a világ bármely pontján
Hozzászólások száma :
508

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   Yesterday at 8:30 pmRugóláb Jack rejtélye @


A Házba lépve nem is tudom mi fogott meg, de olyan érzésem támadt, mintha „élne”. Tudom, hogy vannak olyan Mágiák, amiket a Tekercsek emlegetnek, de még nem találkoztam ehhez hasonlóval. Ha most nem lenne oly sürgető a dolgunk Johnnal, akkor lehet, több időt töltenék a tanulmányozásával. Biztosan érdekes dolgokat láthatnék benne, amit most csak sejteni vélek.
- Köszönöm, Henry!- bólintottam ismét az Inas felé, ahogy az utolsó ládikámat is letette az előszobába. Majd mikor ismét lenéztem a holmimra, már nem láttam ott. John szavai után el is tűntek a halmijaim, de tudom, hogy ez is valami érdekessége a Háznak. A Szolgálóm pillantásából láttam, hogy egy másodpercre meglepődött, de aztán ismerve engem nem nagyon ejtett szót róla. Sok éve szolgálatában van a családomnak, és láthatott pár misztikus dolgot a Birtokon, főleg akkor, mikor gyakorlok. De most nem is firtatja a látottakat, és a kocsi bakjára vissza is ül.
- Örülök, Mr. Constantine, hogy felajánlhatom a kocsimat, ahogy a segítségemet is szerény személyemben. - fogadom el mosollyal a felkínált karját és beülök az ülésre, ahová a Férfi is követ.
Nemsokára előkerül a Lordtól kapott levele, majd elolvasása után nekem nyújtja. Érdekes látni a Lord írását, bár nem sokszor volt hozzá szerencsém. Íves és szép vonalú betűkkel formálta meg a mondanivalóját, ahogy az én példányomban is hasonlóképp vezette fel sorait, amit most én is átnyújtok John-nak.


Kedves Ms. Zatarra
Mély hódolattal írom Önnek ezt a levelet, Ms. Zatara. Talán emlékszik rá, hogy említettem a közelmúltban, hogy egy felettébb kényes és titkos ügy került a felszínre, aminek nem szeretném tovább halogatni a felgöngyölítését. Sajnálatos módon elég kényes a dolog, de remélem, hogy elvállalja a felkérésem és segítségére lesz Mr. Constantine-nak. Tudom, hogy nagy szívességet kérek, de ismerve az Ön Családi hátterét, és kimagasló képességeit, arra kérem, hogy segítsen az ügyben, ami elég nagy horderejűvé válhat és sok áldozatot is követelhet, amit igyekeznék elkerülni. Mr. Constantine-hez eljuttatom a további teendőiket, és remélem, hogy sikerrel koronázzuk meg ezt a rejtélyes ügyet. Kérem, nézze el nekem, hogy nem tudok most többet ismertetni az ügyről, de majd személyesen feltárom az esetet, akkor mindent meg fog érteni.

Üdvözlettel jó barátja:

Lord Nicholas Nolan
őfelsége okkult kémhálózatának feje

Olyan érzésem támadt, mintha ez a felkérés és a körülötte terjengő köd, elég nagy horderejű ügyet takarhat, ha ilyen óvatossággal kezeli Lord Nolan. De egyre kíváncsibbá tett, hogy mi lehet ez a dolog, de nagyon nem lepett már meg, hogy ennyire körültekintő.

Mr. John Constantine

és Ms. Zatanna Zatarra

elképesztö kalandjaiból
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine   

Vissza az elejére Go down
 
Más világok: Rugóláb Jack rejtélye - Zatanna és Constantine
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Jack Monroe – Nomad /Szabad/
» Kirigakure Shinobi Kódex
» Elhagyatott város
» Rikudou Sennin és a Chakra Eredete
» -=Pusztakezes technikák=-

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Valahol, valamikor... :: Alternatív-
Ugrás: