There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics


» Kész vagyok!
by Song Taewon Yesterday at 8:31 pm

» Song Taewon
by Song Taewon Yesterday at 8:25 pm


» Easy rider - Lobo és Conner
by Lobo Yesterday at 11:40 am

Statisztika
Hatalmi Harcok
Gotham

Noname

Hero

Noname

Villain
Metropolis

Noname

Hero

Noname

Villain
Central City

Noname

Hero

Noname

Villain
Star City

Noname

Hero

Noname

Villain
Jump City

Noname

Hero

Noname

Villain
Atlantis

Noname

Hero

Noname

Villain
Music

Share | 
 

 J'onn J'onzz

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar


Join date :
2018. Aug. 15.
Tartózkodási hely :
⊕ Őrtorony [Világűr] ⊕ Föld [amikor csak szükséges]
Hozzászólások száma :
1

TémanyitásTárgy: J'onn J'onzz   Csüt. Aug. 16, 2018 11:06 am

J'onn J'onzz
becenév/álnév
J'onn, akinek a Marson kapott teljes születési neve J'onn J'onzz *

Ennek egy "Földi" verzióját, a John Jones nevet használja, amikor nyomozóként jár az emberek között. Ezen alteregója titkos, tehát a nyilvánosság számára John és a Marsi Fejvadász két különböző személy.

* [jelentése: "Fény a Fénynek"]

kor
A pontos korát nehéz, valósággal lehetetlen meghatározni, mindazonáltal az emberi időszámítás mértékével több évszázaddal ezelőtt született a vörös bolygón.

látszólagos kor
Marsi külseje időtálló, a civil alakját felvéve egy ötvenes éveiben járó férfi külsejét ölti magára.

csoport/faj
Aliens [Hero]

beállítottság


play by
Mark Strong

foglalkozás
Az emberek védelmezése az Igazság Ligája tagjaként.
Civil alteregójában nyomozó.
Kinézet
Fontos kiemelni, hogy J'onn Marsiként is humanoid formát vesz fel, tehát megtalálhatóak rajta az emberekre jellemző érzékszervek, öt ujj van a kezein és lábain. Van egy, az emberi jellegtől távolabb álló faji formája is, ebben koponyája hátrafelé megnyúlik, arca az egész testalkatával együtt soványabbá, karjai és lábai pedig hosszabbakká válnak és három ujjban végződnek. Ezen formája helyett azonban a Liga előtt is olyan testűként mutatkozik, amik tükrözik a földlakók vonásait.
Eme külseje némileg túlmutat az emberi átlag termetnél a maga két méteres magasságával és 136 kilogramm súlyával, amihez erős, izmos alkat társul. Zöld bőre testszőrzet tekintetében teljes mértékben csupasz, arcának markáns vonásai mellett vörös szempárral rendelkezik, melyek felizzanak mentális képességei használatakor. Viselet szempontjából mellkasának egy részére, illetve széles vállaira hosszú, sötétkék, vörös szegélyű köpeny simul, ami két szintén vörös csíkban rögzül a testéhez mellkastól lefelé, hogy a vonalak a hátán találkozzanak. Ugyanolyan mélykék nadrágot visel, amilyen a köpenye és megegyező színű csizmaszerű lábbeliket. Testének többi része fedetlen.

Emberi alakjában arcának vonásai tükrözik azt, ahogy Marsi Fejvadászként mutatkozik, s bár képes volna alakváltó képességét oly módon alkalmazni, hogy legyen haja, mégis megtartja kopaszságát és szőrtelen arcát civil formájában. Ilyenkor magasságából visszavesz, bár még így is a magasabbak közé tartozik az emberek között a 188 centiméterével, ami 87 kilogrammal párosul. Vékony, sportos alkatú kaukázusi férfiként jelenik meg, mogyoróbarna íriszekkel. Általában hosszú, barna kabátot vagy épp egy barna zakót visel, passzoló színű nadrággal, a kabát alatt pedig világosabb színű inget (leginkább szürkét vagy fehéret) hord sötét nyakkendővel.
Jellegzetes ismertetőjegye ilyenkor, hogy szeret kalapot hordani.

__________________________

"Egy kezemen meg tudom számolni, hány lény van az Univerzumban, akiktől tartanék egy harcban. J'onn J'onzz a lista élén szerepel.
Ő a legerősebb személy a Földön."
- Superman a Marsi Fejvadászról


Marsi fiziológia: A Mars utolsó túlélőjének leglátványosabb képességei a felépítéséből erednek, pontosabban abból, hogy a biopolimerjei amellett, hogy elképesztően erősek, rugalmasak is és és koncentráció útján képes magában sejtszintű változtatásokat előidézni. Ennek megnyilvánulásai a következők:

  • alakváltás (amivel nem csak testét tudja akarata szerint formázni, de ruházatát is ezzel tudja alakítani). Az alakváltás nem korlátozott csupán emberi alakra.
  • sűrűségváltoztatás (anyagtalanságtól gyémánt keménységig)
  • láthatatlanság (képes magát továbbá az elektromágneses spektrum mellett az ultraviola és az infravörös érzékelés elől is elrejteni magát)


Telepátia: A Marsi Fejvadász a legerősebb telepata a Földön. Képes távoli alanyok gondolatait is olvasni (akár a tudatalattiból is), bár minél nagyobb a távolság és minél több elmébe lát be egyszerre, annál megterhelőbb ez a marsi tudata számára. Belépve egy elmébe nem csupán látja az illető gondolatait, de képes törölni is azokat vagy épp manipulálni az embert, hogy megtegyen valamit. Etikátlan jellege miatt J'onn csak ritkán él ezzel az adottsággal, telepátiája a legtöbb esetben kimerül a gondolatolvasásban és még ekkor is igyekszik visszafogni képességét, hogy a környező személyek magánéletét ne sértse meg az erejével.

Telekinézis: Rendkívüli elméje nem csak személyekre, de tárgyakkal is hatással lehet. Úgy is hivatkozik erre az erőre, mint "anyag feletti tudat". A képesség korlátja a súly, mikor Batman megkérdezte, mekkora súlyt bír az elméje megmozgatni J'onn így válaszolt: "Felemelhetlek téged és a legjobb barátodat."
Két átlagemberi súlyból kiindulva 120-150 kg közötti terhelhetőség lehet a képesség maximuma. J'onn állítása azt is igazolja, hogy az erő nem csupán szervetlen tárgyakra van hatással.

Kriptoniakkal megegyező adottságok: A marsiak elsősorban mentális különlegességük mellett rendelkeznek további képességekkel, méghozzá hasonlóakkal azokéhoz, akik a Krypton bolygóról származnak. Ezen képességei felvehetik a versenyt az említett faj leszármazottaival.
Ide tartoznak a következők: szupererő, szupergyorsaság, repülés, kifinomult érzékek, állóképesség, sérthetetlenség [bizonyos fokig], hosszú élet [nem halhatatlanságról, csupán nagyon lassú öregedésről van szó!], szuper-lehelet [hasonló Supermanéhez, aki hurrikánt gerjeszthet vele] és hőlátás. A Krypton szülötteivel ellentétben a Mars fia génszintű manipulációból eredezteti ezeket a képességeket és nem a Nap sugaraiból kinyert energiát hasznosítja, mint az Acélember vagy Supergirl.

__________________________

Tűztől való félelem & gyengeség: Pszichoszomatikus félelem tölti el a tűztől. Az, ami végzett a népével, képes lehet a Marsi halálát is okozni. Elsősorban szellemi gyengepontról beszélünk, ami viszont olyannyira beépült, berögzült, hogy komoly kihatással van a fizikai állapotra is. Lényegében J'onn számára olyan a tűz, mint a kriptonit Superman számára. Elgyengül, elveszíti az uralmát saját alakja felett [a rettegés okozta blokk miatt, ami megakadályozza a legkisebb szintű koncentrációban is] és hosszabb távú kitétel függvényében el is veszítheti képességeit [pontosabban képtelenné válik aktiválni őket]. Ebben az állapotban sebezhetővé és jószerével védtelenné is válik, ha úgy történik meg, hogy nincs mellette valamelyik csapattársa, az a Marsi végét is jelentheti.

__________________________

Magány: Nem fizikai gyengeségről van szó, mint a tűz esetében és nem is hat ki sem a szervezetére, sem a képességeire, mégis fájó pont J'onn számára az otthona említése és az örök egyedüllét érzése, amik nagyban tették azzá a személlyé, aki ma is. Ugyan az Igazság Ligája mára a családjává avanzsált és bármelyik tagért kész lenne a végsőkig elmenni, a mélységes bánat, továbbá a magányosság és egyedüliség érzete sosem múlt el teljesen.

Édességimádat: Ez is inkább jellembeli "gyengeség", ha tekinthető egyáltalán a gyengepontjának. Ismeretlen okokból a Marsi Fejvadász rendkívül ízletesnek találja a földi édességeket, feltehetően a szervezete viszonyul hozzá másképp, mint az embereké. Akárhogy is, előszeretettel fogadja csapattársaitól az efféle gesztusokat, kedvencei a csokoládés nasik, különösen a "Chocos" nevű finomság.

Jellem
J'onn legszembetűnőbb tulajdonsága a békés attitűd, amit képvisel. Ugyan meglenne hozzá az ereje, hogy kemény eszközöket alkalmazva harcoljon az igazságért, nem részesíti előnyben az erőszakot és nem is pártolja azt. Rendkívüli kötelességtudattal van megáldva, elhivatott védelmezője a bajbajutottaknak és a Liga oldalán társait segítve bármikor kész küzdeni a csapat nevében szereplő eszményért, így aztán ha rákényszerítik, nem habozik használni adottságait, melyek sokak számára talán ijesztővé tehetik őt. Azonban ezek az emberek tévednek. A Marsi Fejvadász sosem használná az erejét arra, hogy szándékosan ártson másokat, a morális értékrendje abban is megakadályozza, hogy telepatikus képességeivel visszaéljen, csakis akkor lépi át a saját magának felállított határokat, ha életek múlnak rajta. Az idegen külső és hatalmas erő ellenére J'onn egy kedves személy, aki mindig ott van a segítségre szorulók, ahogy csapattársai számára is.
Mindazonáltal emellett ugyanakkor rendkívüli zárkózottság és visszahúzódó viselkedés jellemzi. Az örök megfigyelő és kívülálló, ha úgy tetszik. Megértő a társai érzéseit és gondolatait illetően, ám a sajátjait szinte soha nem mutatja ki, helyette elnyomni igyekszik őket, a magány érzettel együtt. Ezáltal azok számára, akik kevésbé ismerik, hűvösnek, távolságtartónak tűnhet, pedig egy nagyon is törődő személyről van szó. Tipikusan a halk, már-már sztoikusan is nyugodt [és végtelen türelemmel rendelkező] típus, amit párosít az érvelésre és logikára alapozó kommunikációs stílusára. A racionalitás, a távolságtartás maszkja alá rejti azt a mélyen empatikus lelket, ami valójában ő, mert bár nem mondja ki, attól retteg, hogy ezt az mostani családot, az új otthonát is elveszti majd, ugyanúgy, ahogy szülőhazáját.
Abszolút hűség és odaadás igaz rá, bármit megtenne a Föld vagy az Igazság Ligája védelme érdekében, akkor is, ha történetesen ez az életébe kerülhet. Ugyan az érzelmeit és egykori otthonát érintő témákat előszeretettel kerüli vagy csak hallgat a válaszadás helyett, minden másban egyenes, mindig őszinte választ ad, a hazugság nem kenyere. Távolinak tűnik, mint a Mars maga, ám a felszín alatt nagyon erősen kötődik a Ligához és a Földhöz.

Történet
Ide kerül a történet, LEGALÁBB 300 SZÓ! Igyekezzünk betartani!

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
J'onn J'onzz
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Karakteralkotás :: Félkész előtörténetek-
Ugrás: