There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics

» Rush Judgement - Dinah és Connor
by Dinah Laurel Lance Csüt. Nov. 15, 2018 5:54 pm


» Unnatural Selection - Ivy & Constantine
by Pamela Isley Csüt. Nov. 15, 2018 10:21 am


» John/Slade /Conner modműhelye
by John Constantine Szer. Nov. 14, 2018 4:35 pm

Statisztika
Hatalmi Harcok
Gotham

Noname

Hero

Poison Ivy

Villain
Metropolis

Noname

Hero

Noname

Villain
Central City

Noname

Hero

Noname

Villain
Star City

Noname

Hero

Noname

Villain
Jump City

Noname

Hero

Poison Ivy

Villain
Atlantis

Noname

Hero

Noname

Villain
Top posting users this month
John Constantine
 
Faye Fairthorne
 
Proinsias Cassidy
 
Pamela Isley
 
Alkotó
 
Lobo
 
Slade Wilson
 
Ares
 
Barbara Gordon
 
Vandal Savage
 
Music

Share | 
 

 Moziszoba

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Admin
avatar


Join date :
2017. Aug. 22.
Hozzászólások száma :
94

TémanyitásTárgy: Moziszoba   Vas. Okt. 21, 2018 2:54 pmMOZISZOBA
Kérést teljesítve ezen a helyen tudjétok kibeszélni a világunkhoz kapcsolódó mozgóképes adaptációkat, animáció, film vagy sorozat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
177

TémanyitásTárgy: Re: Moziszoba   Hétf. Okt. 22, 2018 12:32 am

Teen Titans? No!


Sokat poénkodtam már a chaten azzal, hogy PNL (Poszt Nolani Letargia) milyen érdekes hatással tud lenni a képregény-adaptációkra, kiadótól és hőstől függetlenül. Paradox módon éppen a Marvelnek sikerült csúcsra járatnia és sikerre vinni a Netflix-es sorozataival a DC számára olya áhított komor és "realisztikus" hangulatot.
Ezt látva a DC úgy gondolta, hogy érdemes próbát tenni nekik is egy olyan jól bejáratott és rajongók közt népszerű branddel, mint Tini Titánok.
Az életkort jelölő szócska lehagyásával már sejteni lehetett, hogy itt nem a késő gyermekkori/ kora tinédzserkori nosztalgiára fogják alapozni a sorozat vonzerejét, mégis talán a Teen Titans Go infantilis interpretációja és ifjú rajongók tábora miatt reménykedni lehetett benne, hogy a sorozat nem fog fejest ugrani a búskomorság óceánjába.
Valahol bátor dolog volt meglépni, hogy egy sokak gyerek és/vagy tinikorát meghatározó kultikus animációs sorozat teljes szellemiségét maguk mögött hagyva, a komolyabb témákkal is foglalkozó képregény-sorozathoz nyúljanak vissza. De nem feltétlenül okos lépés.

A történet

Az első két epizód alapján nagyon úgy tűnik, hogy az évad fő cselekményszála Rachel Roth körül fog forogni, aki saját erejével viaskodva és Dickről szóló látomásaival küszködve menekül az őt üldöző szekta elől.
A sors fura fintoraként a lány és a Batmantől fájdalmas búcsút vett Robin útjai keresztezik egymást.
Ketten útra kelnek, hogy kiderítsék kik loholnak a lány nyakában és szövetségeseket keresbe megfelelő körülményeket biztosítsanak a Rachel képességeinek kiismeréséhez.

A karakterek

A főszereplő itt egyértelműen Rachel és Dick párosa. Az ő dinamikájuk lesz a gerince az évad történéseinek.
Mindkét színész tisztességes munkát végez és határozottan odateszi magát minden jelenetében.
Karakter szinten már kicsit érdekesebb a helyzet.
Személyes vélemény, de szerintem Robin karakterét túl zordra és kegyetlenre vették. Tény, hogy egy nagy szakmai és magánéleti válság után találkozunk vele, de az eddigi interpretációknak és a képregényes Dick Graysonnak is nagyon ellentmond, hogy nyugodt szívvel hajigálja az R alakú dobócsillagjait mások szemébe, vagy bazdmegolva emlegeti Batmant. Érthető az aktuális helyzetében a bonyolult és egymásnak ellentmondó érzelmek kavalkádja, de nagyon karakteridegennek hat, főleg úgy, hogy ő is megjegyzi, hogy a viselkedése túlságosan hasonlít Bruce-éra.
Starfire is egy igen érdekes interpretációt kapott ebben a sorozatban. A karakter castingolása körüli PC és anti-PC botránytól függetlenül is azt lehet mondani, hogy a róla élő közkeletű képbe az itt mutatott karakter nekifutásból, dupla talppal száll bele és ezzel a mozdulatával jószerivel ki is rúgja a ringből. A sorozat Kory Anders-e is Raven után kutat és emellett még küzd a karakter játékidejét indokló amnéziával is.
Félreértés ne essék színészi oldalról nincs probléma a színésznő játékával, de az írok igazán átgondolhatták volna, hogy mennyire karakterhű cselekedet egy ember nyakának teketóriázás mentes elroppantása, vagy egy szobányi gengszter elhamvasztásának vállvonogatással való nyugtázása.
A Ravent játszó Teagan Croft viszont nagyon jól fogja a saját erejétől rettegő, bizonytalan tinédzsert, aki kétségbeesetten kap minden  szalmaszál után, hogy megértse mi folyik körülötte és kordába tudja tartani a tükörképei által kommunikáló sötétebbik énjét. Nagyon kellemes csalódás volt látni a játékát és a karakterének vívódása olyan jól van felépítve, hogy a néző ténylegesen kíváncsi a sorsára. Hatalmas pirospont a casting irodának és az íróknak érte.

Vizualitás és hangok

A sorozat hűen a választott tónusához elég sötét és kopott hatást keltő látványvilággal rendelkezik. A fényképezés és a kameramunka sorozathoz képest is minőségi.
Az akciójelenetek ezzel szemben nagyon komoly kettősséget mutatnak, mintha a készítők nem tudnák eldönteni, hogy a Daredevil vagy Punisher földhözragadt és naturalisztikus szekvenciáit, vagy a CW-s DC sorozatok szuperhősibbre koreografált akcióit vegyék alapul. A lehető legrosszabb módon oldották fel a problémát ugyanis mindkettőből inspirálódtak. Így történhetett meg az, hogy Robin egy utcai rajtaütése egy jól megkoreografált és hihető harcjelenetnek indult, majd egy fájdalmasan pózer záróképpel ért véget az összecsapás.
A sorozatra az eddigiek alapján is jellemző, hogy nehezen tudja eldönteni milyen stílusban és zsánerben mozogjon. Raven jelentei sokszor egy egy minőségibb PG 13-as horror hangulatát és szintjét hozzák, de Dick esetében sokkal inkább dominál a krimi/thriller szál.
Ezt az egész koncepciótlanságot pedig még csak fokozza a szintetizátor alapú nyolcvanas évek cyberpunkját idéző aláfestő zene, ami inkább illene egy Willian Gibson adaptációhoz, mint egy fiatal szuperhősökkel foglalkozó TV-sorozathoz.

Verdikt

Nagyon kettős érzések kavarognak bennem ezzel az alkotással kapcsolatban. Nyilván az első benyomások és az eddig elérhető két epizód alapján formáltam meg a véleményemet, de valami azt súgja, hogy az évad végére sem fog változni különösebben a hozzáállásom ehhez a produktumhoz.
DC alkotógárdája valahogy nem tudja igazán megtalálni azt az áhított aranyközéputat, amivel sikeresen tudják komorabbra tónusúra és emellett élvezhetőre is megcsinálni a mozgóképes alkotásaikat. Határozottan léptek egyet előre a Titans-szel, de még nem egyértelmű, hogy ez az Armstrongi kis lépés, vagy egy újszülött bizonytalan talpra állása.
Nyugodt szívvel csak azoknak tudnám ajánlani, akik elfogadják, hogy itt nem a klasszikus rajzfilm-sorozat rétegelt, de alapvetően könnyed stílusa, vagy az utódsorozatnak gúnyolt förmedvény infantilis humora lesz előtérben.
A DCEU és azon belül Zack Snyder fanatikusainak nagy valószínűséggel ez a sorozat lesz a Nirvana, amíg meg nem jön a Joker eredetmozi, de akik nem lelik örömüket az effajta "komoly és felnőtt" megközelítésben, azok gondolják át, hogy adnak-e esélyt a Titans-nek.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
177

TémanyitásTárgy: Re: Moziszoba   Kedd Okt. 23, 2018 12:24 pm

Az idei crossover valami nagyon elborultnak ígérkezik.


Igen, a másik Flash a John Wesley Shipp-féle Barry Allen a '90-es évek sorozatából.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése


avatar


Join date :
2018. Jan. 18.
Age :
40
Tartózkodási hely :
Ahova a rossz sors vezet
Hozzászólások száma :
177

TémanyitásTárgy: Re: Moziszoba   Hétf. Nov. 05, 2018 9:47 pm

Teen Titans go to the movies @
Elég nagy kihívás a Teen Titans Go kapcsán objektív véleményt mondani. A sorozat a közönség kedvenc eredeti Teen Titanst váltotta, egy kvázi reboot formájában, ami szinten minden jellemzőjét elvetette az elődjének és egy végletekig blőd, infantilis, sokszor már idegesítően karikaturisztikus interpretációja volt a forrásanyagul szolgáló képregénynek.
A karakterek jelleme olyan egyszerű, mint a faék, a történetekben minden értelmet feláldoztak a vég nélküli kreténkedés oltárán, az animáció minősége pedig köszönőviszonyban sem volt az előd nyugati és japán stílust mesterien elegyítő grafikájával. Egyedül talán csak az eredeti szinkronhangok megőrzésével sikerült egy kicsit megőrizni a régi varázsból.
A Teen Titans Go a felnőtt és/vagy érettebb közönség számára egy hatalmas visszalépést jelentett szinte minden téren és emiatt jogosan sütötték rá a minőségtelenség stigmáját a szériára.

Meg kell valljam, hogy a mozifilm bejelentésekor én is értetlenül néztem és vakargattam a fejem búbját, hogy mit lehet ebből egy egész filmet kihozni. Az előzetes tapasztalatok és a TTG általános habitusa miatt az elvárásaim valahol a bolygó magjának a mélységében voltak és még így is tartottam attól, hogy az alkotók leverik a lécet. Arra semmiképp nem számítottam, hogy ilyen jól fogok szórakozni ezen a filmen.

Igen leírtam és kijelentettem.

Jól szórakoztam.

Egy Teen Titans Go filmen.

Jót tett ez a formátum a franchisenak, mivel itt olyan humorbonbonkat lőhettek el, illetve olyan témákat dolgozhattak fel, amire 2x10 percben semmi esélyük nem volt.
Nem kell itt túl kimunkált görbetükörre gondolni humor címen, de talán az érettebb nézők számára sokkal élvezhetőbbé válik a film cselekménye azzal, hogy a történet ott köt bele az aktuális mozis trendekbe, ahol nem szégyell. A kellő hatás kedvéért az alkotók olyan klasszikus gyerekfilmek ikonikus jeleneteit sem kímélték, mint az Oroszlánkirály.
Gátlástalan humorral és a maró szarkazmust teljes mértékben szabadjára engedve írták meg a történetet, amiben szinte sehol sincs üresjárat és olyan blőd témákat házasít meglepően jó eredménnyel, mint az időutazás, a nemezis megtalálása, a barátság fontossága és filmipar árnyoldala.

A sorozat gyermekbetegségei még itt is megjelennek majdnem minden szinten, de a jól megalkotott és (végre megjelenő) mögöttes tartalom képes feledtetni azokat a hibákat, amik egy átlag néző számára már-már majdnem nézhetetlenné teszik a Tv-s változatot.

Hatalmasat csalódtam ebben a filmben, de pozitívan. Jól megszerkesztett és szórakoztató alkotás lett belőle, ami ugyan meg nem váltja a világot, de arra a másfél órás játékidőre tökéletesen kikapcsolja a nézőt és a legváratlanabb pillanatokban dolgoztatja meg a rekeszizmokat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom

TémanyitásTárgy: Re: Moziszoba   

Vissza az elejére Go down
 
Moziszoba
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: OOC :: Csevegő-
Ugrás: