There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Most történik
∇ 2019.01.04 - Jump City: Robotméhek támadták meg a belvárost. 3000 ember fertőzött, egy harmada már halott vagy haldoklik. Kijárási tilalmat rendeltek el.
∇ 2019.01.05 - Gotham City: A termőföld öntözővizét megfertőzték. Magas koncentrációjú idegméreg vegyült a vízbe. Batman minden erejével azon van, hogy reggel ne induljon be az automatikus öntözés.
Chatbox
Oldalunk
Latest topics


» Ha melletted ébrednék
by Lobo Yesterday at 2:13 pm
Statisztika
Hatalmi Harcok
Gotham

Batman

Hero

Poison Ivy

Villain
Metropolis

Noname

Hero

Noname

Villain
Central City

Noname

Hero

Noname

Villain
Star City

Noname

Hero

Noname

Villain
Jump City

Noname

Hero

Poison Ivy

Villain
Atlantis

Noname

Hero

Noname

Villain
Top posting users this month
Sandra Wu-San
 
Faye Fairthorne
 
John Constantine
 
Dick Grayson
 
Song Taewon
 
Harleen Quinzel
 
Orin
 
Raven Roth
 
Conner Kent
 
Proinsias Cassidy
 
Music

Share | 
 

 Tim Drake-Wayne

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar


Join date :
2019. Jan. 08.
Age :
19
Tartózkodási hely :
● Gotham City ●
Hozzászólások száma :
1

TémanyitásTárgy: Tim Drake-Wayne   Kedd Jan. 08, 2019 1:40 pm

Timothy Jackson Drake-

Wayne
becenév/álnév
Tim (középső nevét nem használja)
Robin/Boy Wonder (lll. a sorban Richard Grayson és Jason Todd után)
Red Robin (saját identitása Damian Wayne felbukkanása óta)

Néhány az átmenetileg használt álnevei közül: Todd Richards, Alvin Draper, Gary Glanz

kor
19 év (született: 1999. július 19.-én Gotham városában)

látszólagos kor
18-20 év körül

csoport/faj
Hero

beállítottság


play by
Logan Lerman

foglalkozás
Önkéntes igazságosztó, Batman egykori szárnysegédje, olykor foglalkozik a Wayne Művek ügyeivel, ha Bruce a távolléte miatt ezt nem tudja megtenni
Kinézet
175 centiméter (5'8") magas, 68 kilogramm (149 lbs) súlyú, kaukázusi ifjú, akit vékony, sportos alkat jellemez. Testét megedzették a különöző mentoroktól elsajátított harcművészetek, illetve a bűnüldözéssel töltött évek. Lágy vonású arcához dús, bőrével kontrasztban álló sötét haj és égszínkék íriszek társulnak.
Öltözési stílusát egyaránt jellemzi a komfortérzetre való törekvés, s tehetős családi háttere (illetve a Bruce Wayne mellett töltött idő) miatt elegancia és kifinomultság. Amennyire kedveli az egyszerűbb pólók viseletét, ugyanúgy nem áll messze tőle az ingek, zakók és nyakkendők világa, noha ezutóbbit többnyire a Wayne Enterprises környezetében alkalmazza leginkább. Továbbá van egy harci öltözéke, a Robin felszerelés alapján kreált, siklást biztosító szárnyakkal ellátott Red Robin jelmeze.


"Tim Drake is not Bruce Wayne. He isn't Grayson or even Damian. Drake is different.
Look behind his eyes. I suspect he's already won."
- Ra's al Ghul


Ahogy a többi Robin esetében, Tim fizikai adottságai: erő, fürgeség, mozgáskordináció, fájdalomtűrés, és állóképesség az emberi potenciál felső szintjein áll. Fizikai ereje elmarad Red Hood dühtől vezérelt nyers erejétől, izomzata rugalmassága pedig a született tehetségű akrobata Éjszárnyétól.

Harcművészet: Sajátságos harcmodora legfőképpen botharcon alapszik, ezen fegyverével egyike a legjobb harcosoknak. Ám ezen felül is rendelkezik ismeretekkel Kung Fu, T'ai Chi, Karate, Judo, Aikido, Ninjutsu, Escrima, Tae Kwon Do, Hapkido, Savate, Wing Chun, leopárd stílusú shaolin kung fu, és Krav Maga területein. Noha nem művel közülük annyit mesteri szinten, mint Bruce Wayne, ismereteinek megfelelő ötvözésével és jó megfigyelőképességével képes volt felvenni a versenyt a leghalálosabb harcosokkal is, mint amilyen például Lady Shiva, aki mentora is volt egyben. Képes volt helytállni a Pókok Tanácsa és a Bérgyilkosok Ligája több tagjával szemben.
Akiktől tanult: Sandra Wu-San / Lady Shiva, Bruce Wayne / Batman, Richard "Dick" Grayson / Nightwing, Alfred Pennyworth, Rahul Lama (kínai harcművészeti mester)

Intelligencia: 142-es IQ szinttel rendelkezik, tudása főként a kriminológia és a számítógépek területein emelkedik ki, de ért az üzleti élethez is, ezért lehet a Wayne Művek hasznára Bruce távollétében. A Robinok közül a leganalitikusabb és a legjobb nyomozói képességekkel bíró, ami miatt Ra's Detektívnek nevezi, rajta kívül ezzel a névvel csak Batmant illette.
Nyelvismeretei között fellelhető az angol mellett a hongkong kantoni, spanyol, francia, orosz és német.

Immunitás: Batman beoltotta egy különleges szerrel, amitől szervezete immunis Joker nevetőmérgére, Jonathan Crane félelemgázára és Méregcsók feromonjaira.

További készségek:

  • pilóta (autó, motor és repülő járművek)
  • akrobatikus edzettség (messze nem olyan kiemelkedő, mint Dick Grayson esetében)
  • lopakodás, elvegyülés, rejtőzés, szabadulóművészet
  • zárak feltörése
  • kifinomult célzóképesség
  • ismeret lőfegyverek terén (jócskán elmarad Jason Todd tudásától)Jellem
Elődeitől leginkább az különbözteti meg, hogy Tim viszafogottabb, alázatosabb, megfontoltabb és türelmesebb náluk. Inkább jellemzik a logikai összefüggések, semmint a kiemelkedő légtornász teljesítmény vagy a nyers erő. Harcmodora is elsősorban a gondolkodásra épül, azon alapszik, hogy kifigyelje ellenfelei sebezhető pontjait és a tudásukban rejlő gyengeséget. Objektivitásra törekszik, emiatt emberi kapcsolatok szempontjából sokszor távolságtartónak, kívülállónak tűnik. Mivel inkább deduktív képességére és a megfigyeléseire hagyatkozik, olykor az érzelmi aspektusok szempontjából kevésbé mondható szakértőnek. Introvertáltsága ellenére kedves, udvarias másokhoz, jellemvonásai közé tartozik a segítőkészség, empátia, nyitottság, előzékenység és az őszinteség.
Realista, méghozzá olyan szinten, hogy magát ateistának vallja, tekintve, hogy hite inkább rejlik a logikában és a racionalitásban, semmint bármiféle felsőbb hatalomban. Emellett szerény, hajlamos saját teljesítményeit a valósnál alább becsülni, kételkedni önmagában és könnyen zavarba jönni, ha valaki ezt megcáfolni próbálja.
Hisz az emberekben rejlő alapvető jóságban, abban, hogy városa és a világ is megmenthető, ám leginkább éppen az ebbe való kapaszkodásában ismerhető fel makacssága, ami az elszántsága és bátorsága mellett szintén mivoltjának alapkövét képezi. Ragaszkodása, hűsége és akaratereje nem ismer határokat.
Azzal szemben, milyen jó hallgatóság, nem nyílik meg könnyen saját családjával és érzelmeivel kapcsolatban. Ennek pozitív vonzata viszont, hogy rendkívül jó titoktartó.
Első blikkre talán magának való, zárkózott személynek tűnhet, aki sémákat és megoldásokat keres a világban, rendszerszerűségekben gondolkodik, nagyon is kötődik emberekhez. Bruce Wayne-re második apjaként (ezért is vette fel a nevét) Dick Graysonra pedig testvérként tekint. Jason iránt sem táplál megvetést, mi több, az ő tiszteletére használja a Red Robin nevet, ötvözve az egykori Boy Wonder új nevének egy részét és a Robin alteregót. Metódusaiban viszont nem ért egyet Jasonnel, nem preferálja a végleges megoldásokat, s tartja magát ahhoz a vonalhoz, amit Batman is meghúzott maga előtt: nincs gyilkolás. Ezen esküjét az azóta átélt események hatására sem szegte meg.

Történet

2004. július 19., Haly's Circus, Gotham City

Egy kisfiú bizonytalansága okozta félelmében az anyjához bújik. Izgatottan pattant ki ma az ágyából, lelkendezve várva mindazt az újdonságot, mellyel születésnapja kecsegtet, most mégis kissé megriadtan néz vissza az őket körülvevő emberseregen, a sok vidám gyermeken, akik, csakúgy, mint ő, szüleik kezét fogják, az ég felé nyúló lufikon és a kifestett arcú felnőtteken, akik fura mozdulatokkal, hangos nevetésekkel lépdelnek az emberek között, a legtöbb apróság örömére.
- A bohócok megijesztik Timet. - túr Janet fia hajába, mire Jack Drake csak legyint egyet.
- Nem csak bohócok vannak itt, gyertek! - ujjai felesége karjára fonódnak, aki magával vonja fiát és néhány pillanat múlva az ötéves fiú már testhez simuló öltözéket viselő családra néz nagy szemeivel. Mindegyikük mosolyog, különösen a fiú, aki úgy ragyog, mintha a legjobb napját élné. Tim apja épp a másik család főjével vált pár szót, néhány foszlány megüti a gyermek fülét: "... egy közös képet a fiam születésnapjára.." Ám Tim figyelmét lekötötte a hozzá közelebb lépő fiú. Kissé meg is ijedt, közelebb húzódott édesanyjához, de volt valami az ismeretlen mosolyában, amitől azt érezte, nincs veszélyben.
- A mai műsor neked szól, tökmag! - a fiú mellett álló nő, az anyja, állapította meg Tim a hasonlóság, főleg a szemeik alapján, rosszallóan kocogtatta meg fia vállát.
- Pajti. - javította ki magát, majd hozzátette: - Én Dick vagyok. Téged hogy hívnak?
- Tim. - hangzott el a félénk válasz, mire az artista srác felemelte kezét egy pacsira és Tim, még ha bizonytalanul is, de belecsapott.
- Wow, erős! Ez a beszéd! - kacsint egyet, majd Tim mellé áll, mikor az apja rászól, hogy készüljenek egy közös fotóra.
Vaku villan, Tim még pár mosodpercig csillagokat is lát tőle, szemeit dörzsöli, hogy megszabaduljon a zavaró érzéstől, s pont akkkor néz fel, amikor Dick integetve távozik.
Visszainteget.
Nem is sejtve, hogy akkor látja utoljára boldognak a családot. Úgy egy órával később testek zuhannak magatehetetlenül. Egy fiatal fiú keserű kiáltása és zokogása tölti meg a teret, halott szüleinél térdepelve.
A denevérruhás alak lassan lép csak hozzá közelebb és Tim, mielőtt szülei elhúznák a borzalmas helyszínről, még látja, ahogy a fekete kesztyűs ujjak az ifjonc vállára vándorolnak.

2009. ősze, Drake lak, Gotham City

Izzadtan riad ágyában. Az évekkel korábban még rá jellemző izgatottság megkopott, szülei szerint amiatt, amit aznap látott a cirkuszban, ami talán részben igaznak is mondható, csupán nem abból az indokból, amiből ők gondolják. Igaz, rémálmaiban visszaköszön két zuhanó alak, akiket elnyel a sötétség, hogy aztán ne hallhasson mást, mint egy számára idegen srác sírását. Hallatszik rajta, hogy igyekszik elfojtani hangjait, mégis, mintha minden egyes könncseppel saját kínjai, önnön fájdalmai szivárognának belőle. Látni mégsem látja, de tudja, hogy ott van. Aztán a kép az álomban változik. Egy mozdulatlan testek mellett térdepelő fiút lát, mellette a semmiből tűnik fel az alak, kinek mellkasán denevérszimbólum terül el és teszi kezét a vállára.
Eztán újabb váltás. Egy késő délután képére, nem is olyan régről. Tudja, hogy a szülei nem helyeselnék, ezért aazt hazudja, azokban az órákban az iskolai barátjához megy át tanulni. Jobban hangzik, mint az, hogy a csendben tölthető órákat azzal tölti el, hogy bűntényekről néz vissza felvételeket az interneten, pontosabban olyan esetekről, ahol Ők is feltűntek. Batman és a társa. Egy ideje már igyekszik ténykedéseikről információt gyűjteni, próbál rendszert felépíteni, mind a Denevér, mind Robin akcióit illetően. Ám mindaddig nem akadt igazán lélegzetelállító nyomra, ameddig nem látott egy négyszeres szaltót tökéletesen kivitelezve Robin részéről. Önmagában ez nem lett volna furcsa neki. Akkor nem, ha egy bizonyos, ominózus napon nem látta volna ugyanezt egy sráctól, aki tökmagnak nevezte. Mi több, a felkonferáló úgy hirdette, mint a Repülő Graysonok egyedülálló mutatványa.
Hosszú idő után először pattan ki újra az ágyából izgatottan, hogy az íróasztalához siessen és beragasztott újságrészleteket tartalmazó naplóját lapozza fel.
"A Repülő Graysonok szárnya eltört"
"Egyetlen túlélője maradt a cirkuszi balesetnek"
Tovább lapoz. Egy saját jegyzetrészhez ér. Bruce Wayne neve mellett egy nyíl Richard Grayson neve felé mutatva. Akkor írta fel ezt magának, amikor megtudta, hogy a milliárdos fogadja örökbe az árvát.
A kilencéves Tim fejében mintha villanykörte gyúlna fel.
Visszalapozik.
"Egyetlen túlélője maradt a cirkuszi balesetnek"
A 'Dick' nevet körmöli grafitjával a kivágott cikk mellé.
Ezután előrébb lapoz, megállva a múltkori cikknél egy bűnöző kézrekerítéséről.
"Batman & Robin: A Pingvin elcsúszik"
Megint a négyszeres szaltóra gondol. Egy egyedülálló mutatvány, egy denevérruhás, aki a zokogó srác vállára teszi a kezét.
Egy nyilat húz Robin nevétl oldalra és a Grayson nevet biggyeszti oda.
"Az elveszett gyermek otthonra talál"
A cikk arról, hogy Richardot örökbefogadja egy milliárdos.
Újabb nyíl Batman nevétől indulva.
"Bruce Wayne?"

2014. március, Burnley, Gotham City

- Várj! - szól az alak után, aki még megtorpan, mielőtt elnyelné a sötétség és eltűnne a szeme elől.
- Nem kéne itt járnod, kölyök. Főleg nem sötétedés után. - zendül mélyen a jelmezes hangja. Mélyebben, mint amilyennek emlékszik rá, de tekintve az eltelt időt, ez annyira nem is csoda.
- Tudom. - nyel egyet a tinédzser. Egy pillanat erejéig habozik, veszít magabiztosságából azt illetően, hogyan is kellene belekezdenie. Fejben persze már lejátszotta jó párszor a beszélgetést, igyekezett felvázolni magában az összes lehetséges kérdést és a legmegfelelőbb válaszokat rájuk, de most, ahogy Éjszárny itt áll előtte, úgy érzi, mintha fele annyi eshetőségre sem készült volna fel, mint amennyire valójában. Illetve, az is közrejátszik, hogy a hősnek igaza van. Burnley egyike Gotham legrosszabb kerületeinek és nemcsupán a kiemelkedő számú hajléktalan miatt, akik között a lajstrommal rendelkezők könnyedén megtudnak lapulni, mindennemű feltűnéskeltés nélkül, de azért is, mert messze terül el innen Arkham szigete. A szél errefelé hűvös érintésén túl az elmegyógyintézet lakóinak hangjaival is hozzájárul az utcán tartózkodók életéhez.
Tudja, hogy nem kellene itt tartózkodnia, azt is, hogy a szülei nem helyeselnék, főleg, hogy az utcák alapvetően is veszélyesek, még inkább olyasvalaki számára, aki a jómódúbb réteghez tartozik. De szükséges lépés volt, így hát éppen ezt használta ki. Nem sokan feltételezik egy ilyen család gyermekéről, hogy elméje élesítése mellett idejét Aikido, Karate és Judo edzésekkel tölti. Csak szakköri szint és jószerével magát igyekszik minél jobbá képezni, de kapóra jön. Még inkább, ha az ember tudja, hogy egy bizonyos igazságosztó a közelben jár és fel akarja kelteni a figyelmét.
Sikerrel.
- De beszélnem kell veled. Batmanről. - leküzdi bizonytalanságát, mert tudja, hogy a megfigyeléseinek eredményei fontosak, ezáltal nincs idő arra a luxusra, hogy zavarban legyen vagy kételkedjen.
Nightwing nem szól semmit, csak figyel, ezért Tim folytatja:
- Tudom, hogy elvesztette a társát. Ha nem volna elég maga a tény, hogy az utóbbi időben egyedül ténykedik a városban, Robint meg nem látni sehol, az egyre... durvuló módszerei elég beszédesek. - zsebeibe süllyeszti kezeit, vesz egy mély levegőt, minimális szünetet tartva, majd hozzáteszi:
- Az utóbbi összevert bűnözőit nézve ha tippelnem kellene, azt mondanám, Joker után kutat. Feltételezem, köze van... - Robin halálához, akarja mondani, de az utolsó pillanatban elszégyellve magát változtat szavain: - .. ahhoz, ami történt.
A világért se akarna érzéketlennek tűnni. Ez Gotham, tisztában van azzal, hog bárkit képes megváltoztatni, de hiába a nyomozás iránt érzett szerelme, nem akarja, hogy Éjszárny nemtörődömnek gondolja valaki élete iránt.
- Ez nem olyasmi, amivel egy gyereknek foglalkoznia kéne. - hangzik el a válasz. Tim pulzusa kissé emelkedik, hiszen tisztában van azzal, hogy a korabeliek nem ilyesmivel töltik a szabadidejüket. De azt is tudja, hogy ez fontos. Fontosabb, mint az, hogy melyik osztálytársa éppen kivel jár.
- Lehet. De egy gyereknek sem kellene végignéznie, ahogy a szülei a halálba zuhannak. - újra  nyel egyet, ahogy végignézi, amint Nightwing kínzó lassúsággal fordul meg. Talán nem Batman, de a sötétség leplével a vállain, alakja kellőképpen fenyegetőnek hat ahhoz, hogy Tim úgy érezze, elvetette a sulykot. Mégis megveti lábait.
- Batman egy szimbólum. Robin is. Nem csak a törvényé, hanem magáé az igazságé. Az egyikük most nincs. De az igazság nem áll meg, akkor sem ha mondjuk egy rendőr veszti életét szolgálat közben.
Elszorul a torka, megint érzi, hogy ridegnek hat a mondanivalója, ám most fontos a tárgyilagosság.
- Batmannek... Brucenak szüksége van Robinra. Függetlenül attól, ő mit gondol.
A valódi név kimondásakor észreveszi, hogy Nightwing mintha szoborrá dermedt volna. Kilépve az árnyak közül Dick Grayson felfedi arcán a meglepettséget.

2015. júniusa, Hong Kong, Kína

Egy ezüst csillagot forgat ujjai között. Nagyapja kitüntetését. Apja mesélte neki sokszor, hogy Charles Drake tizenöt évesen állt be a hadseregbe szolgálni. Annyi idősen, amennyi most ő. Legalábbis, még egy hónapig.
Emlékeztetőül hozta magával, tekintettel az útra, ami még előtte áll. Nem kell detektívnek lennie ahhoz, hogy tudja, Bruce nem csak a kiképzése matt küldte külföldre. Ez nemcsak a mestere megtalálásáról szól, hanem önmaga felépítéséről is. A megfelelő útról ahhoz, hogy harcos legyen. Az útról, amit akkor tűzött ki magának célul, mikor Dick közölte, hogy végzett a Robin identitással, ezért hát ő maga kereste meg Brucet és mondott el neki mindent, amiről tud. Azt, hogy tudja, ki ő valójában, tudja, ki Éjszárny, azt is, hogy ő volt Batman első társa, mindazok után, ami Haly cirkuszában történt. Bruce persze eleinte hallani sem akart arról, hogy Tim az új társa legyen. Mint később Alfredtól megtudta a második Robin történetét, Tim ezt meg is értette. Megértette, de nem fogadta el. Különösen úgy nem, hogy közben odakint Batman egyedül nézett szembe Kétarccal és az embereivel. Ők voltak az első lépés. Tim tudta, hogy Bruce döntésével szembemegy a sajátja, mégis felvette a ruhát és utánaeredt. A kettősük már soknak bizonyult a meghasadt, egykori ügyésznek. De Batman csak egy kitétellel fogadta el rajta az "R" szimbólumot: ha követi az utasításait, hogy azzá tehesse. Tim pedig beleegyezett, méltó akart lenni elődeihez. Így vált a Wayne Birtok a fiatal intenzív edzéseinek, kimerítő gyakorlásainak tágas színterévé. Alfred, Bruce, Dick... mind mentoraivá váltak. A hetek hónapokká duzzadtak, az évszám is nőtt, de Tim még nem nézhetett szembe Gotham mocskával. A beköszöntő nyári szünet alkalmával útja Bruce utasítására előbb Franciaországba, Párizsba vezetett, hogy a kínai tanok egyik mesterénél folytassa a tanulást, majd, immáron a Föld egyik legkiválóbb harcosának jött Kínába, hogy kinyomozza King Snake üzelmeit.
Shiva keménykezű edzőtárs, ám már most rendkívül sokat tanult tőle. Még egy új fegyvere is lett, egészen megkedvelte a forgatását. Nemsokára rajtaütnek Snake bázisán, de az elméje most távoli zugokba sodorja.
Elmereng azon, hogy ha a ll. világháborúban harcolt nagyapja látná most az unokáját, vajon büszke volna-e rá, amiért Tim is megválasztotta a maga csatáját fiatalkora ellenére.
Elteszi a csillagot, mikor hallja Sandra Wu-San közeledtét.

2019. január 5., GCPD épület, Gotham City

A szél a hajába kap, ahogy rendületlen tempóval siklik a célterület felé, majd hangtalanul érkezik, nem sokkal a reflektor mellett landolva. Lehet, hogy más a ruha, amiben a városba érkezett, más a velejáró név is, elvégre nem akarta elvenni azt, am immáron Batman fiáé, de ez nem jelenti azt, hogy magára hagyná Brucet. Sűrű már számukra a múlt, még Tim számára is.
Előbb elveszítette anyját.
Kómába esett, majd tolószékbe került az apja. Nem sokkal ezután ő is életét vesztette Bumeráng Kapitány miatt.
A fizikoterapeuta, akibe Jack beleszeretett és rövid időre Tim mostohaanyjává vált, folyamatos kezelésre szorul a veszteség súlya miatt.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Tim Drake-Wayne
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Karakteralkotás :: Félkész előtörténetek-
Ugrás: