There's the whole Universe to have fun. Stay or run?
 

HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Multiváltó
Felhasználónév:


Jelszó:


Chatbox
Oldalunk
Latest topics

» Under the Red Hood
by Jason Todd Yesterday at 3:53 pm

» You are Beautiful! - Kory & Dick
by Dick Grayson Szer. Márc. 21, 2018 4:31 pm

» Kész vagyok!
by Joker Vas. Márc. 18, 2018 10:34 pm

» A Joker
by Joker Vas. Márc. 18, 2018 10:16 pm

» Terhes örökség - Zatanna & Constantine
by Zatanna Zatara Szomb. Márc. 17, 2018 5:26 am

» Hiányzásnapló
by Slade Wilson Szer. Márc. 14, 2018 8:28 pm
Statisztika
Top posting users this month
John Constantine
 
Zatanna Zatara
 
Sandra Wu-San
 
Slade Wilson
 
Dinah Laurel Lance
 
Raven Roth
 
Garfield Logan
 
Dick Grayson
 
Joker
 
Alkotó
 
Music

Share | 
 

 Proinsias Cassidy

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


avatar


Join date :
2017. Oct. 23.
Age :
117
Tartózkodási hely :
♆ Esernyő alatt
Hozzászólások száma :
5

TémanyitásTárgy: Proinsias Cassidy   Szomb. Dec. 30, 2017 11:20 pm

Proinsias Cassidy
becenév/álnév
Cass, Beast, anno Little Tom

kor
117

látszólagos kor
30-as

csoport/faj
Supernatural || vámpír

beállítottság
Vad és semleges

play by
Joe  Gilgun

foglalkozás
Életművész bajkeverő
Kinézet
Nyurga, mégsem a legmagasabb, szálkás, azonban nem a legizmosabb. Átlagos, mégis feltűnő. 180 centi, 76 kiló vasággyal.
Cassidy olyan jelenség, aki mellett nem lehet könnyedén elmenni. Bőre tetoválásokkal teli, vigyora kaján, az örökös napszemüvegviselet, no meg a hatalmas ernyő, amit mindig magával cipel. Már ez az, amiről könnyedén, nappal felismered, éjszaka persze az előbbi jeleket keresd, vagy a balhét, amit okoz. Na de most az a lényeg, mit látsz.
Laza, már-már nemtörődöm stílus jellemzi, haja sajátos kóctengert alkot feje tetején, színügyileg pedig sötétbarna, íriszei is szintén ebben az árnyalatban csillannak. Hosszúkás arcán sokszor ül borosta, ráncnak azonban helye nincs, legfeljebb egy ideig a sebhelyek mutatkoznak ott. Széles vigyora általában rosszat takar, vagy csak épp a frászt hozza rád. Tudatosan teszi, és élvezi. Közelebbről szemlélve láthatod a megannyi mintát a bőrén, kezét azonban sokszor mocskolja vér, illata pedig szesz aromával keveredik, hiszen előszeretettel tart magánál alkoholt. Lényéhez hozzá jár az öltözete, amely slampos, innen-onnan szedett holmik, amiket addig hord, míg véglegesen be nem mocskolja, vagy teszi tönkre. Mindig laza, mindig tróger. Az elegancia nem az ő kenyere, szakadt farmert, lyukas pólót, és bakancsot hord, amikor csak tud. Bizonyos esetekben másoktól ellopott holmikat, vagy épp mindent magára halmozva takarja el minden bőrfelületét, hogy napra lépjen. Sokszor azonban annak a figurának az öltözeteit, aminek eladja magát. Káosz.

Képesség leírása: Cassidy vámpír, amikhez több, kisebb, nagyobb képesség párosul. A kór harapás után terjed, amelyet annak idején egy nő akasztott rá, és amelyet átok helyett egy iszonyatos kalandként fog fel.
A legfontosabb talán a halhatatlanság, amely persze koránt sem végleges, azonban igen szívós fajta, nem könnyen dobja fel a bakancsot, és nem is kívánja, hisz iszonyatosan szereti az életét.
A következő nagyobb finomság a regeneráció, kisebb, akár nagyobb sérüléseket is képes átvészelni, törött tagjait helyrerakni, és a többi. A működés lassan, de biztosan magától is működne, vagy épp csak stagnálna, a kulcs viszont a vér; Cassidy ettől gyorsan erőre kap, a sérülések pedig szintén hamarabb gyúgyulnak.
Érzékei felerősödésével hallása és szaglása megnövekedett, kissé állatias, de hasznos, ahogy az ízeket is intenzívebben érzékeli. Látása éjjel a legtökéletesebb, nappal pedig ezen képességei gyengébben, de megmaradnak. Gyorsabb és erősebb, mint a halandók – persze egy kamiont ő sem képes dobálni -, és sokkal szívósabb, könnyű megsebezni, de nehéz igazi fájdalmat okozni neki.

Gyengesége, legfőbb ellensége a napfény. Kis mértékben, vagy épp tűző, vakító formában, sehogy sem bírja. Szó szerint égeti, így minden formában védekezik, ha ki kellene lépnie rá.
A hiedelemmel ellentétben, ha szenteltvízzel öntöd nyakon, vagy keresztet lóbálsz, körberöhög. A foghagymát viszont gyűlöli, túl büdös.

Jellem
Káosz és pusztítás. Amióta családja, és a világ számára meghalt, felfordult vele minden, legfőképp saját maga. Harsány, és szókimondó ember, aki nem ismeri a határokat, vagy épp átlépi azokat. Tipikus ösztönlénnyé vált, aki a saját, makacs feje után ment, és megy mindig is. Egyfajta örök lázadó jellem, aki nem él másnak, csak a saját szabályainak. Miért is ne tehetné? Kissé úgy véli, övé a világ, övé minden, amit csak el tud képzelni. Ami a szívén, az a száján, általában mindenről van véleménye, vagy épp tudása, de az sem zavarja, ha épp nem helyes, kimondja. Ki hát, mert igencsak beszédes fajta, és az sem jellemző rá, hogy elzárkózik másoktól sem. Valamennyire persze magányos típus, más vámpírokkal persze nemigen társul, de az emberekkel jobban kijön, vagy épp olyanokkal, akiknek különleges adottságai vannak. Kedveli a jó társaságot, ha valaki olyan, mint ő, szívesen mulat együtt vele, kivéve, ha már a terhére válik, mert akkor ő igen hamar lepattintja, vagy épp ő pattan meg. A jó bulikat, vagy épp illegális de ígéretes helyeket sűrűn látogatja, aha épp nincs a sarkában olyan, aki miatt kicsit lepleznie kell magát. Ebből a szempontból óvatos fajta, csak néha elfelejti és hangosan mutatkozva csapja ki a balhét. Mikor mi. Kicsit káosz ő maga is, és az is, ami körbeveszi. Nehéz kiigazodni rajta néha, főleg, ha lassabb élettempót követ az illető. Mikor mi szól közben.
Nem az a tökéletes negatív és gonosz figura, nem épp bosszú vagy épp világpusztító vágy mintapéldája, ezekbe belekeveredik, vagy belekeverik. Hazudna, ha azt mondaná, hogy nem szeret a dolgok középpontjában lenni, egy kissé kotnyeles fajta, kíváncsi és tolakodó. Könnyen szóba elegyedik bárkivel, vagy épp akaszkodik mellé, ha hasznot lát, vagy bármi olyan érdeket, ami majd egyszer a hasznára válhat, hiszen az ő ideje hosszú, és tartalékolni mindig kell. Bulis, mókás formája mellett persze ott van a vad, akivé változtatták, ha beindul, igencsak el tud szaladni vele a ló, és igencsak erőszakossá, agresszívvé válik, amikor nincs gát, és kreatívan bánik el mindenkivel, aki az útjában áll. Hamar felkapja alapesetben is a vizet, de ez csak a hév, ilyenkor nem veszélyesebb, mint általában. Kevésbé harap. Az, hogy direkt ugrik fejest a rosszba, már attól függ, mikor épp merre jár. Sokszor változtatja a lakhelyét, vagy épp csak a környéket, ahol lófrál, szereti a változatosságot, és szükséges is.
Nehezen bírod elviselni, ha nem vagy felkészülve rá. Van egy életstílusa, tempója, és persze szokásai. Alkohol, cigaretta, vagy épp tudatmódosító szerekkel szokása élni, már csak úgy buliból is, miért ne alapon. Ehhez kell gyomor, de alapvetően megszokható, ha vevő vagy rá. Többségében igencsak békés egyed, nem fog nyakra támadni ok nélkül, csak úgy alapon. Ő inkább másra tartogatja az erejét.
Cassidy-vel buli az élet.

Történet
Az életet élvezni kell, még akkor is ha olyan hosszú, mint ami reményeim szerint előttem áll. Noha nem mindig volt ez, tény, de nagyon ritkán agyalok a múlton, hisz.. múlt, érted. Elmúlt, és akkor sem tudok rajta változtatni, ha felaggatom magam valahova sírva. Nem ismeri amúgy a kutya, se mert hát, akik akkor ott voltak, már rég elporladtak a föld alatt, akiknek meg talán elmeséltem.. Nos, ők nem léteznek, mert nemigen mesélek. Ez van, szóval ha csak ezért jöttél, akkor koccolhatsz is, ne várj tőlem csodát.

Süket vagy talán? Illetve vak, ezen esetben. Tök mindegy, láthatóan nem tágítasz. Így hagylak pár napig, akkor se?
Oké, ha viszont megosztok pár dolog, eltűnsz? Remek. Etessük meg a népet.

Nemigen komálnak az emberek, különösen az a fajta, akik az olyan jóképű és laza faszikra vadásznak, mint én magam. Vagy valami olyasmi. Nem véletlen nincs állandó bejelentett lakcímem. Először is, imádok utazni, és új helyen szórakozni, másrészt, ezek a kedves idióták mindenhol rám lelnek, előbb-utóbb, de inkább utóbb. Akkor is néha igencsak késve. De mivel én jóval rafináltabb vagyok, és szívósabb, általánosságban ők húzzák a rövidebbet, és hamar mennek ibolyát szaglászni.
Egyszerű a képlet, ha vámpír vagy, ezeket le sem vakarhatod. Nem nagyon szoktam rejtegetni eme imádatos állapotom, csak nem sokan hiszik el. Jót röhögnek, meg minden, és közben elkönyvelnek valami idiótának, és nem is foglalkoznak azzal, hogy igazat mondhattam. Aztán, amikor vagy direkt, vagy véletlen bizonyítom a dolgokat, akkor meg.. nos, igen érdekesen reagálnak, azonban legtöbbször üvöltenek és otthagynak a fenébe. Így, hiába is reklámozom, nemigen van állandó pajtásom, amit ugyan nem bánok, mert hát ugye, több jut nekem, oda megyek ahova akár nem is akarok, és a többi. Nem vagyok kifejezetten magányos így sem, sok minden van, amivel pótolni lehet az ilyesmiket, és én értem a módját. Persze, nem mindig volt ez így, mert mint mindenki, én is kicsinek kezdtem. Noha nekem nem voltak nagynevű szüleim, meg akkora ház a fejem felett, hogy három nap alatt járom végig, mégis, jöttem valahonnan és meg is éltem azt a kort, hogy emlékezzek rá.
A múlt század, vagyis most már ezres utolsó szakasza igencsak.. öö.. eseménydús volt, gondolok itt a megszámlálhatatlan háborúra, lázongásra, meg minden ilyen apróságba, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a világ olyan, amilyen most. Fura. De ebbe ne menjünk most bele, hogy ki az elnök, miért csókolja meg az anyját, meg minden. Nem is érdekel engem igazán, csak épp egy picit szelet kötődik ide. Én, amikor még nem voltam erőm teljében, és eszem se sok volt, az a testvérem része volt, és leginkább utána mentem és csináltam azt, amit ő. Béna, tudom. Nos, Írország sem volt olyan hely, ahol épp béke honolt. Ez sodort minket ahhoz, hogy egyik pillanatról a másikra a felkelés kellős közepén skandáltuk a forradalom szavait, és addig kapát meg botot látott kezeimben igazi fegyver pihent. Ó a boldog ifjúévek, még gyerek voltam, bohó és forrófejű, így teljes erővel mentem annak neki, aki csak ellenséges színben pompázott. Vak voltam, buzgó, úgy gondoltam, megváltom ezzel a világot, nem féltem a haláltól, se a börtöntől, nekem szent volt az, hogy mi fogunk nyerni. Hja, eléggé elkapott az ékszíj, és akárki akármit mondott, vagy épp akármi történt körülöttem, amelyről szinte ordított, hogy húzzam el a belem onnan, nem tágítottam. Mentem, harcoltam, és győzni akartam, de majdhogynem az történt, hogy kábé egyedül voltam ezzel, mert.. vagy meghaltak, vagy dezertáltak, mert ugye elég érezhető volt sokak számára, hogy ennek itt vége, bukó van. Csak a testvérem, Bill volt észnél, és pofozott fel, hogy nyissam ki a szemem, ebből nem lesz semmi. Nem leszek háborús hős, de még veterán se, lelőnek, elásnak valami jelöletlen gödörbe és ennyi. Hát de haza nem mentünk, elszöktünk a csatamezőről, eladtunk mindent, amit tudtunk és túléltünk. Bennem még mindig volt egy kis lázongás, harci szellem, de kialudtam, mint egy erős másnapot.
Így, szép lassan, csakhogy ne koldusként fonnyadjunk meg valahol, a legötletesebb munka után nyúltunk: a cirkuszba. Na most ne képzelj el semmi olyat, hogy feszes cuccban egyensúlyozgattam kötélen meg miegymás, nem volt ez sok, csak addig, amíg andalogtunk a hazaút felé, mivel elég messzire keveredtünk, meg hagytuk kicsit ülepedni ezt a forradalmas dolgot. Igazából, ha belegondolok, nem lett volna olyan rossz hely az a cirkusz, volt ott minden szépség, meg olyan is, amitől még mai napig kiráz a hideg, de nem ezt szánta nekünk a sors. Ez egy rövid szerelem volt, Bill mintha jobban utálta volna a kelleténél ugyan, mert végül ő mondta ki – megint -, hogy ennyi volt, ideje menni. Nem voltam épp a legjobb a döntésekben, ez tény, ma már tudod mikor mondaná meg, merre menjek.. Azonban akkor más volt, így hát mentem, gondolván, hogy a mama biztos örülni fog, hogy a fiai egyben, minden végtagjukkal együtt hazatérnek, ami akkor mondhatom, igen nagy szerencse volt. Az elképzelés mindig könnyű, csak hát.. velem az élet nem az, vagy csupán Bill hozott rám balszerencsét, már nem tudom, azonban azt igen, hogy azt igencsak neki köszönhetem, hogy ilyen kitörő formában lehetek.
Egy éjszaka, amikor már majdhogynem elértük a célunkat, letáboroztunk éjjelre. Volt kajánk, ettünk, a lábunk sajgott, és mit ne mondjak, a mocsár környéke még mindig jobb választás volt, mint amerről jöttünk, hisz ha a mendemondák igazak, valami nyavalya ette őket, és hullottak mint a legyek. Ki akar halálos kórt elkapni? Akkoriban nemigen volt már, csak az, hogy ameddig élsz, kiásol magadnak egy szép gödröt, és imádkozol. Nos, mivel én nemigen voltam hívő, így jött a mocsár.
És a végzet.
Csend volt, túlságos nagy csend, amikor a fehérnép megjelent. Azt hiszem, ő volt az első olyan nő, aki bár hiába volt vonzó, meg minden, úgy rám, ránk hozta a frászt, hogy bizony elfelejtettük, odalent mi működik és mi nem. Meg hát.. nem épp azért botlott belénk, hogy félénk csókokat válthasson. Bill próbálta menteni a menthetőt, amikor megragadott, és úgy visítottam, mint egy malac. Boszorkány, ördög, vipera, mondtam én mindent rá, de csak nevetett, és elöntött a forróság.
Azt hitted mi?
Nem, az pont nem, csak épp belém harapott. Talán jobb lett volna nekem a forradalom vagy a cirkusz, akkor és ott pont ilyesmiken járt az agyam, azonban Bill.. Bill mindig is eszesebb révén kapcsolt és lőtt. Egy harapásba még nem halt bele senki, örültem, hat kerek másodpercig azt hittem, hogy ennek az idiótaságnak vége, kiégetjük a sebet, hazamegyünk és én onnantól csak fogatlan csirkékkel foglalkozom. De a némber az utolsó erejével engem is a mocsárba húzott, és miután az ág, amivel ki akart húzni, kicsúszott csontos ujjaim közül, elvesztem. Mindenhol az a büdös, saras lé, a ruhámban, bennem, körülöttem. Ami pedig eztán történt, az maga a történelem.
Az, hogy Billy hazaért-e valaha, sose tudtam meg. Ha megtette, legalább kaptam-e keresztet a kert végében, vagy azt hazudta, hogy agyonlőttek a csatában? Passz. Sosem néztem ennek utána, manapság pedig, mivel nem is gondolok rá, meg már rég meghaltak, nem érdekel, csak azért mentem bele, mert nem tágítasz. Cehh..
Hogy mit csináltam utána?
Napoztam.. mit, hát mit. Amikor kikerültem a mocsárból, éjjel, mert előtte nappal akartam, csak fájt, első dolgom az evés volt. Melyik férfi nem eszik azonnal, miután kimászik a mocsárból, ahol megdöglött? Hülye kérdés, én is inkább kerestem volna egy nőt..
És a kálvária itt kezdődött. Rájöttem arra, hogy a sonka mellett igenis jól esik a friss vér, hogy a napfény az átok, és sosem leszek csokibarna. Aztán arra, hogy lelőhet egy vén bolond, ha éjjel arra járok, túlélem, és hogy igencsak kinőttem a nyurga senkiházi szerepét. Egy olyan vadállat lettem, ami ha akkor és ott a forradalomban tombol, akkor tuti nyernek. De kit érdekelt akkor már ilyen piti kis cucc, vagy épp piti emberek? Elindult az örök éjszaka, és ha összefutottam egy magamfajtával, nem mindig volt kellemes, azonban tanulságos biztosan. Fejlődtem, kitapasztaltam, éltem, ahogy addig sosem. Végre voltam valakit.
Az első találka a hőn szeretett vadászokkal persze nem volt zökkenőmentes, mert akkor visítottam újra úgy, mint egy malac, amikor ők tudták, hogy mit kell és hova szúrni. Csak a szerencse mentett meg, meg az, hogy leleményes voltam, és hajlékony, mint az a csinos szőke a cirkuszban. Tudniillik, kikötve, kínozva nem él sokáig egy vámpír sem, így tenni kellett ellene. Ha rossz helyre keveredsz, és rossz prédára csapsz le, arra a nőre, aki épp ilyen felmenőkkel van megáldva.. szívd a fogad. Ők (is) indítottak el egy szép, világkörüli útra, minek te is részese vagy, mert épp neked mondom az esti mesét. Remélem élvezted, mert ennél többet nem mondok. Az emberi életem rövid volt, és unalmas, na de utána... Igen, igen, jól gondolod, hogy ott történtek a szaftos részek, amiért mondjuk úgy, még jobban nem szeretnek. De ebbe én már nem avatlak bele. Hess.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Proinsias Cassidy
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
DC Universe FRPG :: Karakteralkotás :: Félkész előtörténetek-
Ugrás: